Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) στο νομό μας-και την συμμετοχή του εκλεγμένου εκπρόσωπού μας σ αυτό, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που στήριξαν μαζικά την Κίνησή μας, εκλέγοντας εκπροσώπους της στο ΠΥΣΔΕ και στο ΑΠΥΣΔΕ.

Με δεδομένο ότι έχουμε αποσαφηνίσει τη θέση μας για το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων που είναι όργανα εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών  επιλογών της κυβέρνησης και της διοίκησης,  καθώς και για το τι θα κάνει ο συλλογικός αιρετός, όντας ως Κίνηση μακριά από λογικές νομής της εξουσίας, η ψήφος στην ΕΑΚ αποκτά χαρακτήρα συμπόρευσης και μάχης στο πλευρό του συναδέλφου,  σε ανυποχώρητη αντίθεση με τους ρουσφετολογικούς μηχανισμούς  επιβολής και αυταρχισμού.

Η δράση μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

Αντίθεση σε κάθε αυθαιρεσία του ΠΥΣΔΕ

  • Περιφρούρηση και προώθηση των συλλογικών δικαιωμάτων των συναδέλφων με βάση τις θέσεις της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ. Δίνουμε πρωταρχική θέση στις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, που κινούνται στα προηγούμενα πλαίσια. Συμμετέχουμε με συλλογικές διαδικασίες σε επιλογές στελεχών, όσο αυτές δεν έχουν σχέση με την αξιολόγηση και τη μονιμότητα (με ή χωρίς επανάκριση) των στελεχών. Αρνούμαστε όμως κατηγορηματικά κάθε υποκειμενική κρίση του αιρετού μας.
  • Αντίθεση στις μορφές ελαστικής – ανασφαλούς εργασίας και σε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης των προσλήψεων ωρομισθίων.
  • Αντίθεση στις ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε μη εκπαιδευτικές θέσεις. Οι αποσπασμένοι σε γραφεία-διευθύνσεις να παίρνουν τα μόρια του πλησιέστερου σχολείου. Πλήρης μοριοδότηση των αποσπάσεων.
  • Συνεργασία και συμπόρευση με τις δυο ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ, ώστε η υπεράσπιση των αναγκών μας να γίνεται στα πλαίσια του σωματείου και της ομοσπονδίας, αναδεικνύοντας τα συλλογικά συμφέροντα και μέσα στο ΠΥΣΔΕ, απαξιώνοντας τις πελατειακές σχέσεις, που αποτελούν γάγγραινα σε βάρος της συλλογικής και προσωπικής αξιοπρέπειας.
  • Ειδική συνεργασία με τον αιρετό μας στο ΑΠΥΣΔΕ και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ της Δυτ. Ελλάδος. Προσπάθεια συνεννόησης με αιρετούς και σε άλλα ΠΥΣΔΕ που κινούνται σε παραπλήσια πλαίσια.

Δεσμευόμαστε για:

Πλήρη διαφάνεια στη δράση των αιρετών εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και σπάσιμο του απόρρητου στην πράξη.

Καλούμε τους συναδέλφους  να συμπαραταχθούν μαζί μας, ενημερώνοντας τους αιρετούς μας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει ώστε μαζί με τις δύο ΕΛΜΕ να συμβάλουμε στη επίλυσή τους

Για  την ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  eakaxaias@yahoo.com

Οι αιρετοί:

Ντάφλος Γιώργος, τακτικός τηλ 6932411300, τηλ σχολείου 2610424543

Παΐζης Παναγιώτης, αναπληρωματικός τηλ6944347119, 2610993100

Πάτρα 26-1-2009