Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Μέλος του πανελλαδικού δικτύου παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

Κάλεσμα για Μνήμη Νίκου Τεμπονέρα

Συναδέλφισσες, -οι

Η νέα χρονιά μας βρίσκει, πέρα από τις ευχές μας, μπροστά σε πολλαπλές εξελίξεις, για πολλές απ’ αυτές σας έχουμε ήδη μιλήσει.

καπιταλιστική παγκόσμια, ευρωπαϊκή και εγχώρια κρίση, με απολήξεις, στους μισθούς, ακρίβεια, σύνταξη, ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη, ανεργία, βία από παντού…

νεανικό ξέσπασμα – εξέγερση, με το σχολείο της ενιαίας γνώσης στο περιθώριο  και την εργασιακή αβεβαιότητα στο υπόβαθρο.

Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιφέρεια της χώρας μας (Κόσσοβο, Κύπρος, Γάζα, ενέργεια, Τουρκία, κλπ) με την ΕΕ να ευλογεί αποφάσεις.

Ανασχηματισμός εσωκομματικός, πριν πάμε στις ευρωεκλογές και πιθανά εθνικές εκλογές σύντομα.

Νέο υπουργό Παιδείας, αλλά με το εξεταστικό – προπαρασκευαστικό έτος αυτή τη φορά (και όχι πάλι τη μόρφωση) ως επίκεντρο ευρέων ανακατατάξεων σε όλο το οικοδόμημα της εκπαίδευσης και με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και όχι μόνο για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό (με χρήση τρίωρης στάσης η ΟΛΜΕ και δίωρης η ΔΟΕ –  τελευταία στιγμή και τρίωρης της ΑΔΕΔΥ – αποφάσεις ΠΟΣΔΕΠ και φοιτητικών συλλόγων) καλούμαστε να αναδείξουμε την 9η Ιανουαρίου 2009 σε μέρα παιδείας και μνήμης του μάρτυρα της παιδείας και νεολαίας Νίκου Τεμπονέρα, σε όλη τη χώρα.

Στην Πάτρα,  καλούμαστε

1. στην 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 9-1-09 (11.00-14.00 πρωινή, 14.00 -17.00 μμ  απογευματινή, και 19.00 – 21.00 βραδινή).

2. Και στις 18.00 στο μνημείο Τεμπονέρα (Βουδ) για τη συγκέντρωση – εκδήλωση μνήμης

και κατόπιν (γύρω στις 19.30),

θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία,

που θα καταλήξει στο παράρτημα.

Πάτρα, 07-01-2008