Με απόλυτη επιτυχία και πετυχαίνοντας όλους τους στόχους που έθεσαν με τη συνεργασία τους η Αγ. Συσπείρωση α/βάθμιας εκπ/σης Πάτρας και Εκπ. Παρέμβαση Αχαΐας (Β/βαθμιας) έγινε η χθεσινή εκδήλωση.

sxolstayrodr-22Παρά την καταρρακτώδη βροχή σχεδόν γέμισε το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στο κέντρο της Πάτρας. Η πλειοψηφία των παροντων ήταν εκπαιδευτικοί (ακόμη και της γ/βάθμιας), αλλά υπήρχαν και γονείς και λίγοι φοιτητές.

sxolstayrodr-3Οι ομιλητές ήταν μεστοί, βαθείς και αποκαλυπτικοί. Έδωσαν μάλιστα πολλά εναύσματα για τον διάλογο. Σύντομα οι εισηγήσεις θα ανέβουν στο ιστολόγιο.

giannarban-12-2-09xrkatsikas-12-2-09Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ν. Αχαΐας Γ. παπαλεξίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γον. Πάτρας Χρ. Σμυρνής, ο πρόεδρος της Ένωσης Γον. Μεσσάτιδας Δημ. Ξούλος, τρία μέλη του υπό συγκρότηση – ακόμα… –  ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας (Π. Γκόβας, Π. Χάλκος, Θ. Σταμούλης).

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ότι δόθηκε κατευθείαν ο λόγος μετά τις εισηγήσεις  και έγινε διάλογος που κράτησε πάνω από δύο ώρες! Μίλησαν πάνω από 10 παρευρισκόμενοι και από όλους τους εκπαιδευτικούς χώρους.

sxolstayrodr-eytpapadopetrsxolstayrodr-daskal1sxolstayrodr-daskal2sxolstayrodr-nsamarisΤο μαχαίρι μπήκε βαθιά στο κόκαλο, καταδείχτηκαν πολιτικές που αν δεν αναστραφούν οδηγούν το σχολείο σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση σχεδόν για όλα τα παιδιά. Έγιναν προσεγγίσεις για το πώς το ενιαίο σχολείο με ενιαία γνώση  και συμμετοχή, με αγάπη και ανάδειξη των κλίσεων μπορεί να δημιουργηθεί ένα πολύμορφο μορφωτικό κίνημα που συντεριασμένο με ένα νέο λαϊκό κίνημα θα αλλάξει το κλίμα.

sxolstayrodrom-11