Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Αχαΐας – μέλος του πανελλαδικού Δικτύου των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

Ας ενεργοποιηθούμε και στους συλλόγους των σχολείων

Συναδέλφισσες, -οι

Όλοι και όλες διαισθανόμαστε την μεταβατική για τον παγκόσμιο καπιταλισμό κρίση. Ήδη ο Ομπάμα, οι G8, οι G20, η Ε.Ε. και η ASEAN (Ένωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας) αποφάσισαν να μην οδηγηθούν στον κρατικό προστατευτισμό, αλλά να βαθύνουν τον ίδιο τον καπιταλισμό, πηγαίνοντας πέρα από τον νεοφιλελευθερισμό. Η δομική αυτή κρίση μπαίνει και στην χώρα μας και θα εκφραστεί πλήρως όταν εκδηλωθεί και στις υπηρεσίες (τουρισμό κλπ). Έτσι:

α) Με την οικονομική και δημοσιονομική «επιτήρηση» της Ε.Ε. στη χώρα μας, οποιαδήποτε συστημική κυβέρνηση θα πιέσει και άλλο τις δαπάνες για το δημόσιο (άρα και στο δημόσιο σχολείο). Παράλληλα είναι αναμενόμενο, αν δεν αντιδράσουμε ως λαϊκό κίνημα, να προχωρήσουν σε εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και στη βασική εκπαίδευση με πολλούς τρόπους (μάνατζερ στα σχολεία, ΣΔΙΤ, συρρίκνωση τμημάτων, συρρίκνωση οργανικών θέσεων, μεταφορά στον ιδιωτικό τομέα διδακτικών κομματιών, κλπ).

β) Το εξεταστικό και ο δήθεν tabula raza (επικοινωνιακός και προσχηματικός) διάλογος θα επιταχύνουν τις εξελίξεις και θα δώσουν την νέα ευκαιρία για να σπρώξουν τα πράγματα προς την προηγούμενη κατεύθυνση και απ’ αυτή τη σκοπιά (περιφερειακές εξετάσεις, θεσμική αξιολόγηση, λιγότερες οργανικές θέσεις, κλπ).

γ) Το τέχνασμα της εξίσωσης των γυναικών ως προς τα όρια ηλικίας (εννοείται προς τα πάνω) και οι ελαστικές προσλήψεις στο δημόσιο θα επιταχύνουν τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνταξιοδοτικό, μισθό, κλπ.

Συνάδελφοι, -ισσες

«Οι καιροί ου μενετοί». Γνωρίζοντας το γενικότερο κλίμα στο συνδικαλισμό και τη δυσκολία επικοινωνίας με τη βάση των εκλεγμένων οργάνων (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ), είναι άμεση ανάγκη η    ενεργοποίηση των συναδέλφων στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων και η προετοιμασία για τους αγώνες που έρχονται.

Γι’  αυτούς τους λόγους ως Εκπαιδευτική Παρέμβαση:

Ι) Στηρίζουμε την απόφαση του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στην ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ αυτές τις μέρες, συζητώντας και θέτοντας ζητήματα και ιδέες.

ΙΙ) Σας ζητάμε να εκδηλώσετε ενδιαφέρον και υποψηφιότητες για ορισμό από τους αντίστοιχους συλλόγους για τις Δ(ημοτικές) Ε(πιτροπές) Π(αιδείας) για τη διετία 2009-2010, σε όλους τους Δήμους περιοχής ευθύνης της Α΄ ΕΛΜΕ. Εμείς θέτουμε υποψηφιότητα για τη Ν(ομαρχιακή) Ε(πιτροπή) Π(αιδείας) Ν. Αχαΐας, εφόσον το ΔΣ της ΕΛΜΕ συνεχίσει στο πνεύμα της προηγούμενης διετίας (ομοφωνία, εναλλαγή όλων των παρατάξεων, πλαίσιο αποφάσεων τελευταίας διετίας για κτιριακό, χρηματοδότηση, ασφάλεια, φύλαξη, κλπ).

ΙΙΙ) Αναζητούμε  και άλλους τρόπους επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας, εκτός από τις συχνές ανακοινώσεις μας, τις περιοδείες και το νέο μας ιστολόγιο. Η ομολογουμένως θετική εκδήλωση της Εκπ. Παρέμβασης – σε συνεργασία με την Αγων. Συσπείρωση α/βάθμιας Πάτρας -, στα πλαίσια του «κοινωνικού αντίλογου» για το περιεχόμενο του σχολείου και από τα κάτω, με θέμα «το σχολείο σε σταυροδρόμι» ήταν το πρώτο βήμα.

Στο παρακάτω ιστολόγιό μας μπορείτε να βρείτε τις εισηγήσεις και υλικό της εκδήλωσής μας.

Πάτρα 2-03-2009

Ιστολόγιο: https://eparemvasiax.wordpress.com/,

Ιστοσελίδα:  http://www.paremvasi-axaias.org,       Ηλ. Διεύθυνση: ekp_paremvasi_ach@yahoo.gr