Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Αχαΐας – Μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων Δ. Ε.


Για την Υγειονομική περίθαλψη

Ανοικτή Πρόταση στο ΔΣ της Α΄  ΕΛΜΕ Αχαΐας

pame-auto-stopΣυνάδελφοι του Δ.Σ.

Τα σύννεφα γύρω από την ασφάλιση-σύνταξη, αλλά και την υγειονομική περίθαλψη μαζεύονται όλο και πιο πυκνά. Δεν επιθυμούμε να αναλύσουμε με λεπτομέρειες  την άποψή μας. Όμως έχουμε νέα δεδομένα:

1) Η σχεδιασμένη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο από την κυβέρνηση, όπως και η απόφασή του, πέρα του ζητήματος για την ισότητα ανδρών-γυναικών, άνοιξε διάπλατα το ζήτημα «των επαγγελματικών ταμείων». Είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει σύντομα, εν όψει και των εκλογών (Τρίτη 12-05-09) για το 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ (τέλος Ιούνη).

2) Ήδη οι G 20 πήραν αποφάσεις, πριν τρεις μέρες, παρεμβατικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όχι υπέρ των εργαζομένων, αλλά υπέρ του κεφαλαίου, δηλαδή της στήριξης του καπιταλισμού, όπως εμείς έχουμε εκτιμήσει εδώ και καιρό.

3) Η κυβέρνηση έχει εδώ και πολλούς μήνες εγκαταλείψει την χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ, οπότε οι πληρωμές των γιατρών στα δεδουλευμένα τους καθυστερούν ακόμα περισσότερο. Ποια στιγμή θα σπάσουν τις συμβάσεις με το ταμείο μας; Τα ίδια θα γίνουν και με τους φαρμακοποιούς.

4) Υπενθυμίζουμε την πρόταση που σας κάναμε στις 15-03-2009 ενόψει της Γενικής Απεργίας 2 Απρίλη, που δεν έγινε όμως άμεσα αποδεκτή: «…Γι’ αυτό προτείνουμε: Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα απόφαση και πρωτοβουλία να δημιουργηθεί συνεννόηση με Σύλλογο δασκάλων-νηπ. Πάτρας, με Φαρμακευτικό Σύλλογο, Συνδικάτα γιατρών δημοσίου, άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε να πετύχει η απεργία και να οδηγηθούμε σε γενικότερο ξεσηκωμό…».

Επαναφέρουμε την πρόταση

για παμπατραϊκή συνεννόηση μεταξύ των παραπάνω σωματείων με μοναδικό θέμα την κινηματική διεκδίκηση της απόδοσης των δεδουλευμένων. Ο σκοπός είναι να μην έχουμε άλλο ένα οικονομικό πρόβλημα, ως εργαζόμενοι, να αντιμετωπίσουμε σύντομα. Πρόκειται τόσο για την χωρίς πίστωση – μέσω του ΟΠΑΔ –  αγορά των φαρμάκων, όσο και τις επισκέψεις σε συμβεβλημένους με το δημόσιο ιατρούς, χωρίς οικονομική κάλυψη από τα ταμεία μας.

Προτείνουμε την απόφαση για συλλαλητήριο, με  παράλληλα μέτρα στήριξης μετά τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς. Η Α΄ ΕΛΜΕ εκφράζοντας ως το μεγαλύτερο σωματείο της περιοχής οφείλει να πρωτοστατήσει σ’ αυτή την κοινή δράση. Θεωρούμε ότι δεν αποκλείουμε και τον ειδικό ρόλο που μπορεί να παίξει το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ.

Την πρόταση θα την καταθέσουμε και προφορικά (αύριο 06-04-09) στη συνεδρίαση του ΔΣ.

Πάτρα 05-04-2009

Ιστολόγιο:  https://eparemvasiax.wordpress.com/,

Ηλ. Διεύθυνση: ekp_paremvasi_ach@yahoo.gr