Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Δ. Ε. Αχαΐας – Μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

Τρία ερωτήματα προς το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

10knkkliα) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: Μετά από τη δική μας δημόσια ανακοίνωση, αλλά και την προφορική μας παρέμβαση στο προηγούμενο ΔΣ, στη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε ομόφωνα ο καθορισμός ανοικτής συνάντησης με πρωτοβουλία της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας προς το τοπικό παράτημα της ΑΔΕΔΥ, το σύλλογο Δασκάλων Πάτρας, τα σωματεία του δημόσιου τομέα, αλλά κυρίως του ιατρικού Συλλόγου, Φαρμακευτικού Συλλόγου και Συλλόγου εργαζομένων στο Ταμείο Πρόνοιας, ενόψει κρίσιμων εξελίξεων στα φάρμακα και τις ιατρικές επισκέψεις.

► Ερωτούμε: Τι προκαταρκτικές ενέργειες έχουν γίνει από το προεδρείο της ΕΛΜΕ μέσα στο εικοσαήμερο που πέρασε, ώστε μετά τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, να ανοίξει το ζήτημα;

Εμείς θα συνεχίζουμε να επιμένουμε σταθερά για την επιτυχία αυτής της συνάντησης, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις στην ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

β) Πειραματικά Σχολεία Πάτρας: Γνωρίζουμε ότι έχει έλθει το τελικό σχέδιο-πρόταση από τον επόπτη του πανεπιστημίου Πατρών στα Πειραματικά σχολεία. Μάλιστα μέσα στο σχέδιο (παρά τις δικές μας επιφυλάξεις και ανεξάρτητα από τη βελτίωση πολλών σημείων από τις παρεμβάσεις του προηγούμενου ΔΣ της ΕΛΜΕ στον επόπτη) περιέχεται η μορφή της θεσμικής αυτό-αξιολόγησης των καθηγητών των σχολείων, όπου μάλιστα προτείνεται τα αποτελέσματά της να μπορούν και να δημοσιοποιούνται.

► Ερωτούμε: Πως προτίθεσθε να αντιδράσετε σε αυτό το επικίνδυνο σημείο, που δεν αφορά μόνο τα δυο σχολεία, αλλά μπορεί να αποτελέσει και εφαλτήριο ως τετελεσμένο για όλα τα σχολεία;

Εμείς θα σας στηρίξουμε σε κάθε προσπάθειας μη αποδοχής αυτής της πρότασης.

γ) Συμμετοχή ωρομισθίων στις εκλογές για αντιπροσώπους στο 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ήδη με την αλλαγή του καταστατικού οι ωρομίσθιοι του κανονικού προγράμματος και όσοι προσλαμβάνονται από ενιαίο πίνακα είναι μέλη της ΕΛΜΕ. Μερικοί απ’ αυτούς έχουν ήδη ψηφίζει στις προηγούμενες εκλογές για ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, πληρώνοντας ολόκληρη τη συνδρομή τους (μέρος της οποίας καταλήγει στα ταμεία ΟΛΜΕ ή ΑΔΕΔΥ).

► Ερωτούμε: Μετά την ανάδειξη του ζητήματος της ωρομισθίας με την υπόθεση Κούνεβα και δεδομένου ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί την κρίση  για επέκταση των ελαστικών μορφών εργασία και στο δημόσιο και το μεγαλύτερο εργασιακό και λοιπό διαχωρισμό, προτίθεσθε να ψηφίσουν οι συνάδελφοι σ’ αυτές (12-05-2009) τις εκλογές, αφού μέχρι και ο ν. 1264 τους καλύπτει;

Εμείς θα επιμείνουμε στην επερχόμενη απολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ αλλά και στις περιοδείες μας, να στηρίζουμε την συμμετοχή τους.

Πάτρα, 26-04-09, https://eparemvasiax.wordpress.com/