Κλαίγονται οι φίλοι της Εκπαιδευτικής αριστεράς γιατί τους εγκαλούμε στα ζητήματα της ενσωμάτωσης ΟΛΩΝ των επιδομάτων στο βασικό μισθό και κλαδική σύμβαση απεγκλωβιζόμενοι από το και δήθεν «ενιαίο» μισθολόγιο, κατά το πρότυπο των γιατρών της ΑΔΕΔΥ.

Βάζοντας ως ανάχωμα την αντίσταση στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων του .. τζόγου και των συναφών κόλπων για τη κύρια σύνταξη.

Θέτοντας στο προσκήνιο το Μανιάκι ενάντια σε κάθε θεσμική αξιολόγηση.

Ορίστε λοιπόν:

Πρόταση-βόμβα της Κομισιόν – Οδυνηρές λύσεις και «κηδεμόνα» για τα ελλείμματα επιβάλλουν οι Βρυξέλλες,


02/05/09 19:30

«…Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απογοητευμένη από τα μόνιμα ελλείμματα της χώρας μας, και υπό το βάρος των νέων προβλέψεών της ότι η δημοσιονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί λόγω της ύφεσης, διατύπωσε προς την κυβέρνηση -όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακήςπρόταση-βόμβα:

Να δημιουργήσει ανεξάρτητη Αρχή εποπτείας της δημοσιονομικής πολιτικής -όπως λειτουργεί η ΤτΕ στη νομισματική πολιτική- ή ακόμη να τοποθετήσει εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό με καθορισμένη πολυετή θητεία, ο οποίος θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την τήρηση του προϋπολογισμού.

Εκτός από αυτή τη θεσμική παρέμβαση, οι Βρυξέλλες εισηγούνται αύξηση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων με συντελεστή 45%, των καταθέσεων και των καυσίμων, δραστική περικοπή των μισθών στο δημόσιο τομέα και ενιαίο μισθολόγιο από το 2010, αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού προβλήματος στο Δημόσιο και τα Σώματα Ασφαλείας, τα οποία έχουν μείνει στο απυρόβλητο ως προς την εξομοίωση των ορίων ηλικίας.

Όλα αυτά, υπό το φως των εαρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, τις οποίες ανακοινώνει τη Δευτέρα ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Οι προβλέψεις αυτές είναι ζοφερές για το 2009, με βύθιση στην ύφεση και δημόσιο χρέος πάνω από το 100% του ΑΕΠ, και ελαφρότατα ελπιδοφόρες για το 2010…»

ΠΗΓΗ:   http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1009768&lngDtrID=251