Για τις ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ σε Οργανικά και Προσωρινά ΚΕΝΑ

στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας

 

Συνάδελφοι-ισσες

Από την Δευτέρα 15/6 και μέχρι την Παρασκευή 19/6 θα γίνουν οι δηλώσεις για τοποθέτηση των μετατιθέμενων, των αιτούντων βελτίωση θέσης καθώς και οριστική τοποθέτηση. Οι συνάδελφοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες πρέπει να  δούνε τους πίνακες με τα κενά (οργανικά και προσωρινά) και να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων σε δυο σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την επιλογή των κενών:

1)      Σε ανακοίνωση που σας έχουμε στείλει από την Τρίτη 2/6 σας έχουμε ενημερώσει για τα κενά που οφείλονται σε θητεία συναδέλφων (διευθυντών-ΓΡΑΣΕΠ-ΓΡΑΣΥ, περιβαλλοντική κλπ..). Ο πίνακας αυτός συνεχίζει να ισχύει. Δείτε αναλυτικά εδώ στο δεσμό με κλικ:

Yperai8mies-organika-kena-me -simansi-epi-8iteia_IOYNIOS2009

2)      Για την επιλογή των οργανικών  κενών που θα κάνει ο κάθε συνάδελφος θα πρέπει να πάρει υπόψη του ότι εκτός από τα οργανικά κενά που φαίνονται στον πίνακα που έχει αποστείλει η Διεύθυνση υπάρχουν και τα πιθανά κενά που μπορεί να δημιουργηθούν από την βελτίωση θέσης κάποιου συναδέλφου. Για να δει κάποιος θα πιθανά κενά πρέπει να πάρει τον πίνακα με τα μόρια των συναδέλφων ανά κλάδο και να σημειώσει τα σχολεία των συναδέλφων που ζητάνε βελτίωση. Όλα αυτά τα σχολεία αποτελούν τα πιθανά κενά που πρέπει κάποιος να συνυπολογίσει.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΕ4

 Δυστυχώς συνάδελφοι η πρόβλεψη που κάναμε από πέρυσι ότι το σπάσιμο του κλάδου ΠΕ4 θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που «υποτίθεται» θα έλυνε αρχίζει να επιβεβαιώνεται: Συνάδελφοι με πολύ λίγα μόρια βρίσκονται ήδη φέτος σε σχολεία της Πάτρας ενώ άλλοι με πάνω από 100 μόρια βρίσκονται σε περιοχές όπως η Δ΄ Αχαΐας με αμφίβολη προοπτική. Και δεν φθάνει μόνο αυτό αλλά στις περυσινές τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ4 συνέβη  και ένα «λάθος».

Συνάδελφος του κλάδου ΠΕ4 που τοποθετήθηκε πέρυσι με οργανική στο 19ο Γυμνάσιο Πάτρας (με 19,49 μόρια) -το οποίο λειτουργούσε πέρυσι με 7 τμήματα και φέτος  λειτουργεί με 9 τμήματα- βγήκε φέτος υπεράριθμος και τοποθετήθηκε στο 15ο Γυμνάσιο !!!! Ζητήσαμε στο ΠΥΣΔΕ να επανορθώσει την αδικία αυτή που έγινε πέρυσι και την οποία επί της ουσίας παραδέχθηκε ο νέος προϊστάμενος, η απάντηση όμως ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα.

 

Συνάδελφοι για άλλη μια φορά επισημαίνουμε την ανάγκη για την ουσιαστική σύνδεση του κάθε συνάδελφου αλλά και των συλλόγων με την ΕΛΜΕ για να μπορούμε έγκαιρα να προλαβαίνουμε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς σαν αιρετοί της ΕΑΚ θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή και θα σας ενημερώνουμε όσο το δυνατόν πληρέστερα.

Σημειώνουμε όμως ότι όλο το σύστημα (διορισμών, μεταθέσεων τοποθετήσεων, βελτιώσεων, υπεραριθμιών, αποσπάσεων) πάσχει εκ βάθρων και θέλει ριζική αναθεώρηση, πράγμα που ζητά και η ΟΛΜΕ.

  Πάτρα, 15 Ιουνίου 2009.

για ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (http://eakaxaias.blogspot.com/)

 Ντάφλος Γιώργος, 13ο Γυμνάσιο Πάτρας : τακτικός αιρετός

Τηλέφωνο: 6932 411300,  e-mail: gntaflos@οtenet.gr.

Παΐζης Παναγιώτης, Λύκειο Καστριτσίου: αναπληρωματικός αιρετός

Τηλ 6944347119, email: ppaizis@sch.gr