ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14-syn-olme-proedreio-bdhm

 Μόνο ως ιστορική νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του 14ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ για πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στους ωρομίσθιους συναδέλφους. Παρόλο που μέρος της ομοσπονδίας υπήρξε αντίθετο στην απόφαση αυτή και με τη στάση του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε αποδείξει ότι δε θεωρεί συναδέλφους τους ωρομίσθιους, αποδείχτηκε πως η άποψη αυτή είναι μειοψηφική και πλέον τοποθετείται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου η παρουσία ωρομίσθιων, αδιόριστων εκπαιδευτικών υπήρξε εμφανής και «χρωμάτισε» τόσο τις τοποθετήσεις των «επίσημων φορέων» (εκπρόσωποι του ΥΠΕΠΘ, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης) όσο και την ίδια τη συζήτηση του συνεδρίου. Στις συνεχείς και κενές υποσχέσεις κάποιων μαζί με το Συντονιστικό των Ωρομίσθιων εκπαιδευτικών βροντοφωνάζαμε το αίτημα για κατάργηση της ωρομισθίας και μόνιμους, μαζικούς διορισμούς.

Απέναντι στην πολιτική του ΥΠΕΠΘ που κάθε χρόνο επιλέγει να προσλαμβάνει χιλιάδες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς γιατί κοστίζουν λιγότερο, απέναντι στη λογική ότι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι είναι αναλώσιμοι χωρίς δικαιώματα και μόνο με υποχρεώσεις, απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να καλλιεργήσουν διαχωριστικές λογικές στο εκπαιδευτικό κίνημα και να κατηγοριοποιούν τους συναδέλφους με βάση τη σύμβαση εργασίας δόθηκε μια δυναμική απάντηση. Γιατί δεν ορίζει το καθεστώς εργασίας το ρόλο του εκπαιδευτικού στα σχολεία, αλλά το έργο του. Γιατί δεν είμαστε εκπαιδευτικού β΄ κατηγορίας. Γιατί έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα καλούμε όλους τους ωρομίσθιους συναδέλφους να γραφτούν στις τοπικές ΕΛΜΕ και να είναι ενεργοί, προκειμένου να εκφράζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Απαιτούμε:

– Κατάργηση τις ωρομισθίας και μόνιμους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο σχολείο.

– Πλήρη ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους

– Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

– Αύξηση του ωρομισθίου και κατάργηση της Υπουργικής Απόφασης για το ασυμβίβαστο

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

adioristia@freemail.gr,  τηλ. επικοινωνίας: 6994027752