Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έχουν χαμηλότερο βασικό μισθό και λιγότερα επιδόματα

 Η εκπ. Παρέμβαση σήκωσε στην προεκλογική περίοδο τρία ζητήματα και μάλιστα μόνη αυτή…. Το ένα ήταν αυτό με το μισθολόγιο των δυο ταχυτήτων, και πρότεινε λύση:  Όχι σε μισθολόγια δύο ή περισσότερων ταχυτήτων, κλαδική σύμβαση εφ’ όλης της ύλης, όλα τα εκπαιδευτικά επιδόματα στο βασικό μισθό και για όλους.

anaireseis-aggelopoulos-prin-2009

Έπαιξε σημαντικό ρόλο η πρόταση να είναι η τελική πρόταση των Παρεμβάσεων στο 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ μαζί με πολλά σχήματα. Δυστυχώς οι μεν ΔΑΚΕ-ΔΕΕ-Αγ. Κινήσεις δεν μπήκαν σε καμία τέτοια συζήτηση ή ψήφιση, οι δε Συν. Εκπ. Κινήσεις και ΠΑΣΚ έβαλαν βέτο στο τελευταίο σημείο, στο σχέδιο αποφασίστηκε των «3» που ψηφίστηκε.

Η μάχη θα δοθεί σε γεν. Συνελεύσεις, αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τοις άλλες παρατάξεις στο σημείο αυτό…

Διαβάστε την ανακοίνωση από την Alfavita:

Σε προτεραιότητα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς την αμέσως επόμενη περίοδο  βρίσκεται η κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να φέρει σαρωτικές αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς, όπως έχει ήδη κάνει στις ΔΕΚΟ.

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση είναι:

1. Η μείωση του βασικού μισθού των νεοπροσλαμβανομένων. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να κλείσει η «ψαλίδα» με τους νέους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί η εργασιακή νομοθεσία του ιδιωτικού τομέα -πλην μονιμότητας- γι’ αυτούς που θα εργάζονται στον Δημόσιο από τις αρχές του 2010.

2. Να μην υπάρχουν διαφορετικές μισθολογικές αποδοχές από δημόσια υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία και από υπουργείο σε υπουργείο.

3. Η σημαντική περικοπή επιδομάτων. Οι νέοι υπάλληλοι δεν θα απολαμβάνουν πλέον πολλά από τα επιδόματα που υπάρχουν και σε αρκετές περιπτώσεις ανέρχονται αθροιστικά ακόμα και στο ύψος του βασικού τους μισθού.

Επιδόματα κοινωνικού χαρακτήρα όπως το οικογενειακό επίδομα, τα επιδόματα για τις μητέρες και τα επιδόματα που δίνονται βάσει των γνώσεων των υπαλλήλων (πτυχίο, μεταπτυχιακό κ.λπ.) δεν θα επηρεαστούν. Άλλα όμως θα κοπούν όπως π.χ τα ΔΕΒΕΕΤ του υπουργείου Οικονομίας, τα εξωδιδακτικά του υπουργείου Παιδείας, τα νοσοκομειακά του υπουργείου Υγείας και ούτω καθ’ εξής για κάθε υπουργείο.

ΠΗΓΗ: hhttp://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank05_7_9_0001.php