ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 Μπαχαλορεά!

kologiopaides

 Από το αίτημα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στην ελευθεραγορίτικη – μαυραγορίτικη πραγματικότητα της χρυσοτόκου ελεύθερης διακίνησης των θεμάτων, ο δρόμος αποδεικνύεται σύντομος.

Αν οι «θεσμοί κύρους», όπως τα περιώνυμα μπακαλορεά, είναι απολύτως ανοχύρωτοι σε διαρροές και μεταπρατικές αγοραπωλησίες τύπου μπακαλοτέφτερου (έδωκα τόσα γραμμάρια θέματα – έλαβα τόσα χιλιάρικα τοις μετρητοίς) μπορεί ο καθένας να φανταστεί πως ακριβώς θα παρέχεται η εκπαίδευση και οι τίτλοι σπουδών στα γιουνιβέρσιτις, κόλετζις και τα τοιαύτα, που αρκεί να βρουν τριακόσια τετραγωνικά να στεγαστούν (έστω χωρίς ασανσέρ, μηχανοργάνωση, αύλειους χώρους και βιβλιοθήκες, διόλου απίθανο δε και χωρίς τουαλέτες) και αναγορεύονται αυτομάτως σε ισοδύναμα των Καποδιστριακών, Μετσοβίων, Αριστοτελείων κ. ά. Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής (αλήθεια, τα ευαγή αυτά ιδρύματα θα διαθέτουν ή όχι πανεπιστημιακό άσυλο;)

Το ερώτημα είναι φλέγον και αφορά αμέσως την πλήρη ισοτιμία τους με τα κρατικά….

   Αφού μάλιστα η ελεύθερη αγορά, δια της ευρωενωσιακής σχετικής νομοθεσίας και της καραμανλείου- σπηλιωτοπουλείου συμμορφώσεως, απαγορεύει την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα εκπαιδευτικού προσωπικού, προγραμμάτων σπουδών κ.λπ., τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα  (παραρτήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ταχυφαγείων και πλυντηρίων λεκιασμένου ρευστού) θα μπορούσαν ίσως να αποτελέσουν την απάντηση στις παράνομες αγοραπωλησίες ξενογλώσσων πτυχίων κύρους, ακολουθώντας την γνωστή τακτική των προϊόντων – μαϊμού (μπλουζάκια λακόστρ, ρολόγια ρόλεψ, παπούτσια τίγκερλαντ κ.ά).

Παρέχοντας, τουτέστιν, τους ισότιμους τίτλους χλόουερ, πουροφίσιενσι, μπαχαλορεά και τα τοιαύτα, σε λογικές τιμές που δεν θα υπερβαίνουν τα χίλια ευρώ.  Να δούμε τότε πώς θα καταφέρουν οι δόλιοι διακινητές επισήμων τίτλων σπουδών να συνεχίσουν να πλήττουν δια των ανόμων ενεργειών τους το κύρος της ελεύθερης εκπαιδευτικής αγοράς, εγχωρίας τε και διεθνούς!        

 

ΑΘΗΝΑ  8/7/2009, Τηλ. Επικοινωνίας 6974438720