ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Πρόταση προς το Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ – ΣΤΟΧΟΙ

          Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δημόσιου Τομέα θεωρούν ότι:

 • Οποιαδήποτε δράση της ΑΔΕΔΥ πρέπει να χαρακτηρίζεται από μαχητικότητα, αποφασιστικότητα, διάρκεια
 • Όλες οι δράσεις, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, πρέπει να προετοιμάζονται σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες, αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε να συντονίζει και να βοηθά τους πιθανόν διαφορετικούς βηματισμούς  τους.
 • Ορίζοντας των κινητοποιήσεων πρέπει να είναι η ακύρωση των αντεργατικών πρωτοβουλιών της όποιας κυβέρνησης, που αφορούν:
  1. Την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που θα ανατρέψει εκ βάθρων τα ασφαλιστικά  δικαιώματα και θα μετατρέπει το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική σε επαγγελματική.
  2. Τα μισθολογικά: Νομοσχέδιο για νεοπροσλαμβανόμενους που θα τείνει στους μισθούς ιδιωτικού τομέα, καθώς και τις περικοπές και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.
  3. Τις εργασιακές σχέσεις: Κατάργηση μονιμότητας, ελαστικές, μερικές, κυλιόμενες μορφές εργασίας, συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι.
  4. Ταμεία: Κινδυνολογία, επίκληση απόφασης ΔΕΚ, ελλείμματα λόγω κλοπής με δομημένα ομόλογα, κακή διαχείριση, καταλήστευση αποθεματικών. Η μόνη κατάληξη αυτών είναι η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, η αύξηση των ορίων, η μείωση των συντάξεων.

 

Αγωνιζόμαστε για να ακυρώσουμε τη στόχευσή τους να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση με αποτέλεσμα: ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, υπερεκμετάλλυση.

Ο δικός μας στόχος είναι: Να αποτρέψουμε την επίθεση και να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας, μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, καθώς και κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου.

Ένας παρατεταμένος εργατικός αγώνας πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει:

 • Στήριξη και συντονισμό των αγώνων των κλαδικών Ομοσπονδιών. Αποκλεισμούς – Καταλήψεις σε φορείς που προωθούν την κυβερνητική πολιτική (ΟΑΕΔ – ΚΕΔΚΕ – ΟΠΑΔ). Σύσκεψη στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις όλων των μελών των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Σωματείων για ενημέρωση και στήριξη του αγώνα.
 • Απογευματινές συγκεντρώσεις – συναυλίες σε συνοικίες της Αθήνας, σε συνεργασία με τα σωματεία και κορύφωση με απογευματινό πανεργατικό συλλαλητήριο στο τέλος Σεπτέμβρη.
 • Σταθμός αυτής της προσπάθειας να είναι απεργιακή κινητοποίηση μέχρι τις 15/10. Αμέσως μετά νέα συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Οι παραπάνω παρεμβάσεις να επιδιωχθεί να γίνουν από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και με φορείς της νεολαίας.
 • Στόχος οι διακλαδικοί αγώνες με αντισυστημική κατεύθυνση μέσα από απεργιακές μορφές διάρκειας, απείθεια, καταλήψεις για τη νίκη των εργατικών αγώνων και της εργατικής εξουσίας.

                                                                                Αθήνα, 28 Αυγούστου 2009