Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μοσχονησίων 23

Αιγάλεω Τ.Κ.12242

Τηλ – Fax  5910896                                                    Αιγάλεω 28/ 9  /2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

belme-dytattik

Συναδέλφισσες-οι

Και φέτος το ΥΠΕΠΘ απέστειλε εγκύκλιο στα σχολεία με την οποία ζητά να γίνει προγραμματισμός μιας σειράς δραστηριοτήτων που αφορούν το εκπαιδευτικό έργο. Και σε αυτή την εγκύκλιο, διαφοροποιημένη ελάχιστα συγκριτικά με την περσινή επιχειρείται να μπει το εκπαιδευτικό έργο σε «καλούπια», ώστε να είναι πιο αποδοτικός ο έλεγχος που επιδιώκει το ΥΠΕΠΘ.

Με Βάση τις προηγούμενες αποφάσεις της ΟΛΜΕ αλλά και της ΕΛΜΕ σας καλούμε να συμπαραταχθείτε με τις αποφάσεις των οργάνων του κλάδου.

Κανένα σχολείο, κανένας Δ/ντης, κανένας σύλλογος διδασκόντων δεν εφαρμόζουν την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ.

Πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ τα τελευταία χρόνια είναι ο καθορισμός ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα σε 25, 20 στις κατευθύνσεις  και 10 ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Τα ολιγομελή τμήματα είναι βασική προϋπόθεση μιας ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.Μετά την απόφαση της Γ.Γ του ΥΠΕΠΘ καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να διασφαλίσουν στην πράξη την λειτουργία τμημάτων  με το ανώτατο όριο των 25 μαθητών.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων ΤΑΔ-ΕΤΑΔ (Αθλητικά γυμνάσια – Λύκεια ). Οι συμβάσεις μίσθωσης των πρακτορείων για μεταφορά των μαθητών έχουν λήξει από τον Ιούνιο και οι μαθητές μετακινούνται προς τα σχολεία με ιδιωτικά μέσα.Οι διαρροές μαθητών άρχισαν από την πρώτη εβδομάδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ύπαρξη των τμημάτων αυτών.

Το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής εκφράζοντας και την πάγια θέση της ΟΛΜΕ, δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια για την κατάργηση των τμημάτων αυτών.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

 Η Πρόεδρος

 

Χατζόγλου Δέσποινα

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ποταμιάνος Γιάννης