Το υπόμνημα στάλθηκε στο ΥΠΕΠΘ σήμερα. Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 19-10-09.  Από τις συνεδριάσεις για την εισαγωγή του υπομνήματος απουσίαζε σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΕ και απεχώρησε η ΠΑΣΚ…  Την συνεδρίαση συνέχισαν με απαρτία: ΔΑΚΕ (4), ΣΥΝ. ΚΙΝ. (2) και Παρεμβάσεις (1).

Το υπόμνημα , ανάμεσα στα άλλα εισαγωγικά και τα αιτήματα του 14ου συνεδρίου γράφει:

« Κυρία Υπουργέ,

Η ΟΛΜΕ έχει εκφράσει τη συλλογική της βούληση να υπερασπίσει με κάθε τρόπο το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά. Έχει εκφράσει της ριζική της αντίθεση στην ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική της «αγοράς» που προωθείται στο πλαίσιο της Ε.Ε., πολιτικής που υπονομεύει το μέλλον της παιδείας που οραματιζόμαστε.

            Για μας η παιδεία είναι δικαίωμα όλων, όχι προνόμιο των λίγων. Διεκδικούμε μια παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που θα παρέχει σε όλους και όλες τα μέσα και τα εφόδια (γνωστικά και μορφωτικά) για την πολύπλευρη κατανόηση του κοινωνικού γίγνεσθαι και την κριτική και δημιουργική παρέμβασή τους σε αυτό.

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα επείγοντα αιτήματα – διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας που απαιτούν άμεσες λύσεις…. Με βάση τα ανωτέρω το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει συνάντηση μαζί σας επισυνάπτοντας επίσης το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο, όπως αυτό ψηφίστηκε από το πρόσφατο 14ο Συνέδριο του κλάδου.»   

Κατεβάστε το όλο το υπόμνημα:  Ypomnhma-ds-olme-nea-hgesia-ypep8_15-10-09