Ψήφισμα από τη Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας- Φούρνων για την ωρομισθία

Ακόμα και την ώρα που γράφονται ετούτες οι γραμμές, και με τον Οκτώβρη να τελειώνει, στα Γυμνάσια, στα Λύκεια και στα ΕΠΑΛ. όλης της χώρας υπάρχουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών που αναμένουν πλήρωση, ακόμα και σε θέσεις μαθημάτων κατεύθυνσης.

14osynedrio_olme_small

Στην κατεύθυνση πλήρωσης αυτών των κενών το ΥΠΕΠΘ προσλαμβάνει ελάχιστους αναπληρωτές και ανοίγει έναν ακόμα κύκλο μισθωτής σκλαβιάς για περίπου 2.500 ωρομίσθιους, αφού ολόκληρα κενά εκπαιδευτικών τεμαχίζονται παράνομα σε 2 κενά ωρομισθίων .

Καλούμε ΤΏΡΑ την κ. υπ. Παιδείας να σταματήσει με επείγουσα εγκύκλιό της τις  προσλήψεις ωρομισθίων, και να εγκρίνει νέες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μόνο, δείχνοντας έτσι συνέπεια στις δεσμεύσεις της ίδιας στο 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ως εκπρόσωπος τότε του ΠΑΣΟΚ, και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του νυν πρωθυπουργού περί κατάργησης της ωρομισθίας.

–  Κατάργηση εδώ και τώρα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

–  Πρόσληψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μόνο, τόσο στο πρωινό πρόγραμμα όσο και στην  ΠΔΣ (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη) και στην Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια.

ΠΗΓΗ:  27-10-2009, http://www.alfavita.gr/ank_b/ank27_10_9_1237.php