ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

chromata-me-taxi-1

Συνάδελφοι-ισσες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 19/10 το υπηρεσιακό συμβούλιο επρόκειτο να επιλέξει σε 22 σχολεία του νομού μας υποδιευθυντές για θητεία ενός χρόνου. Στα 15 από αυτά υπήρχε μόνο μια  υποψηφιότητα για κάθε θέση και  οι συνάδελφοι αυτοί τοποθετήθηκαν από την πρώτη συνεδρίαση στις 19/10/2009.

Στα υπόλοιπα 7 σχολεία που υπήρχαν περισσότερες της μιας υποψηφιότητες, εφαρμόζοντας την πάγια θέση της ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ για εκλογή του υποδιευθυντή από το σύλλογο και επειδή τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται στις περιπτώσεις αναπλήρωσης (για ένα χρόνο), προχωρήσαμε μόνοι μας σε «άτυπες» διαδικασίες για να έχουμε την γνώμη των συλλόγων για τους υποψήφιους υποδιευθυντές την οποία και μεταφέραμε στο ΠΥΣΔΕ. Μάλιστα για να προετοιμάσουμε όσο το δυνατό καλύτερα την διαδικασία αυτή περάσαμε από τα 7 αυτά σχολεία τις προηγούμενες μέρες και ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την μέρα και την ώρα που θα γινόταν οι ψηφοφορίες για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Πράγματι και στα 7 σχολεία έγινε ψηφοφορία με πολύ μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων. Δυστυχώς η πλειοψηφία του υπηρεσιακού συμβουλίου (3 της διοίκησης και ο αιρετός της ΔΑΚΕ) στην συνεδρίαση της Δευτέρας 2/11/2009 που επέλεξε τους 7 υποδιευθυντές δεν πήρε υπόψη του την θέση των συλλόγων με αποτέλεσμα σε 4 από τα 7 σχολεία η απόφαση της πλειοψηφίας να είναι αντίθετη με την θέση των συλλόγων. Η επιλογή που έγινε αιτιολογήθηκε με διαφορετικά για κάθε περίπτωση κριτήρια. Αλλού προτάχθηκε η αρχαιότητα, αλλού η διοικητική εμπειρία και αλλού τα τυπικά προσόντα  !!! ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

Τέλος πρέπει να επισημάνουμε την στάση του αιρετού της ΔΑΚΕ ο οποίος πιστός στις……. αρχές του για άλλη μια φορά συντάχθηκε με τις θέσεις  διοίκησης και όχι με τις θέσεις του κλάδου.

  Για την ενιαία αγωνιστική κίνηση για το ΠΥΣΔΕ Αχαΐας

Ντάφλος Γιώργος 13ο Γυμνάσιο Πάτρας τακτικός αιρετός τηλ σχολείου 2610424543,  κιν 6932411300

Παΐζης Παναγιώτης ΓΕΛ Καστριτσίου αναπληρωματικός αιρετός κιν  6944347119

Πάτρα 6/11/2009