Κίνηση τακτικής για πιθανότητα αποτροπής ή  καθυστέρησης της έκρηξης…. των αδιορίστων. Εμείς όμως δεν τσιμπάμε…. Οργανώνουμε τη πάλη για όλο το σχέδιο προς τους δήμους…

Διαβάστε το σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπ. Παιδείας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ταχ. Δ/νση:Τ.Κ. – Πόλη: Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι 15180

Ιστοσελίδα: www.ypepth.gr,  email: press@ypepth.gr,

Τηλέφωνο: 210 34 43 583,  FAX: 210 34 42866

Δελτίο Τύπου                19/11/2009

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Είχα σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ, στα πλαίσια του διαλόγου για τις αλλαγές που προωθούμε στο σύστημα των προσλήψεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και της επιλογής των στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης.

Στόχος όλων μας είναι κάνουμε πράξη το «πρώτα ο μαθητής», δημιουργώντας ένα σύστημα που θα βελτιώνει το σχολείο, που θα κατοχυρώνει  την διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία στο εργασιακό βίο των εκπαιδευτικών.

Συζητήσαμε σήμερα σε πολύ καλό κλίμα για όλα τα θέματα και για τις 7 κατευθυντήριες αρχές στις οποίες αναφερθήκαμε στην συνέντευξη της 12η Νοεμβρίου.

Από την Δευτέρα οι αρχές αυτές τίθενται σε ανοιχτή διαβούλευση και μπορούν να συμμετέχουν με τις παρατηρήσεις τους όλοι οι πολίτες.

Ειδικότερα,  για ένα από τα θέματα, αυτό των προσλήψεων επανέλαβα και διευκρίνισα ότι:

1)      Βασική αρχή της κυβέρνησης είναι ότι όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο-και στον χώρο της εκπαίδευσης- θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

2)      Κάθε μόριο που έχει ο εκπαιδευτικός είτε ως ωρομίσθιος είτε ως αναπληρωτής, θα προσμετράται  στον ΑΣΕΠ.

3)      Οι αλλαγές θα αφορούν στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,  δηλαδή, οι προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2010 – 11, θα γίνουν με το ισχύον σύστημα. Είναι σαφές ότι θα υπάρξουν μεταβατικές περίοδοι, όπως είχαμε τονίσει εξαρχής.