Αναπτύσσεται ως ανεμοστρόβιλος το κίνημα και των πληβείων της εκπαίδευσης,

δηλαδή της αδιοριστίας, ωρομισθίας και αναπλήρωσης…

Αρχή οι κινητοποιήσεις το Σάββατο 28-11-096 στο κέντρο της ΑΘήνας!!! Διαβάστε τέσσερα καλέσματα:

ι)  Α΄  ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                                                    Πάτρα, 16/11/2009              

                                                        

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ,  ΤΗΛ./FAX: 2610-278776 

aelmeahaias@yahoo.gr,  

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΙΣ 28/11/09

 Συναδέλφισσες, -οι

 σας ενημερώνουμε πως το Σάββατο, 28/11 η Ά ΕΛΜΕ θα μισθώσει πούλμαν για την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν στην κινητοποίηση που οργανώνει το συντονιστικό των ωρομισθίων ενάντια στην εξαγγελία της υπουργού παιδείας για νέο τρόπο πρόσληψης στην εκπαίδευση. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε είτε με τα μέλη του ΔΣ, είτε με τους ωρομίσθιους συναδέλφους Βουλδή Μαίρη ( τηλ. 6944347873) και Μιχαλόπουλο Παναγιώτη (τηλ. 6973824813) για να δηλώσετε συμμετοχή.

ΤΟ ΔΣ

ii) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕΑ)

Π.Τ. ΑΧΑΪΑΣ
ΤΗΛ.: 6944347873
http://www.anaplirotes.gr, http://clubs.pathfinder.gr/anaplirotes

                                                              Αρ. Πρωτ.:

 

                Πάτρα, 22/11/2009
ΠΡΟΣ

 • Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
 • Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας
 • Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας
 • Διευθυντή Α/θμιας      Εκπ/σης Ν. Αχαΐας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Οι νέες εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας Διαμαντοπούλου, περί αλλαγής στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι βλέπουν τους κόπους τους, ετών ολόκληρων, να διαγράφονται εν μία νυκτί.

Η Π.Ε.Α. δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σ’ αυτές τις εξαγγελίες.

Οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όλων των κλάδων, απαιτούμε να διατηρηθεί το ισχύον μικτό σύστημα διορισμών (ΑΣΕΠ –αναπληρωτές ) και επιπλέον:

 • Μαζικοί διορισμοί με παράλληλη μείωση των μαθητών στην τάξη.
 • Κατάργηση της ωρομισθίας.
 • Θέσπιση «μέγιστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση» τα δύο διδακτικά έτη καθαρής προϋπηρεσίας
 • Αύξηση του ποσοστού μονίμων διορισμών από τους πίνακες αναπληρωτών, που συντάσσονται με κριτήριο την καθαρή προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας, από 40% σε 50%.
 • Άμεση απορρόφηση, και πέραν των ποσοστών μονίμων διορισμών, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπάγονται στις κατηγορίες του 30μήνου και 24μήνου.
 • Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών-ωρομισθίων στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιούνται από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών-Ωρομισθίων του Υπουργείο Παιδείας.
 • Όχι στο δόκιμο εκπαιδευτικό – Όχι στην περαιτέρω αξιολόγηση.
 • Να αναθεωρηθούν οι αναθέσεις μαθημάτων.
 • Δημιουργία ολοήμερου σχολείου Β/θμιας.
 • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

Το σύστημα αυτό των διορισμών καθιερώθηκε κατόπιν πολυετών και μακρών αγώνων και είμαστε πεπεισμένοι ότι εξυπηρετεί όλες τις δίκαιες ανάγκες των εκπαιδευτικών αλλά και της εκπαίδευσης.

Από την κυρία Υπουργό αναμέναμε κινήσεις που να οδηγούν στη γρήγορη απορρόφηση των εκπαιδευτικών, πάντοτε με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες, και όχι την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος, η οποία οδηγεί τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους στο δρόμο για νέους αγώνες για την εξασφάλιση της εργασιακής τους αποκατάστασης!

Στη δύσκολη αυτή στιγμή, όπου διακυβεύονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων οικογενειών, περιμένουμε την συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των φορέων και των πολιτικών παραγόντων στο δίκαιο αγώνα μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

                                                            Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Βουλδή Μαίρη

ιιι) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

             Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις καλούν τους μόνιμους, αναπληρωτές,  ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και κάθε προοδευτικό εργαζόμενο να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της ελαστικής εργασίας στη δημόσια σχολείο:

 • Σάββατο 28/11: Πανελλαδική κινητοποίηση ωρομισθίων – αναπληρωτών, 12.30μ.μ. στα Προπύλαια.
 • Δευτέρα 30/11: Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ [11-2 και 2-5] και Διδασκαλικών Συλλόγων και Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, 12.30, στο σταθμό τρένου «Νερατζιώτισσα». Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των εκτός Αττικής ΕΛΜΕ να κηρύξουν συμπληρωματική στάση εργασίας και να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που είναι η πρώτη απάντηση του συνδικάτου στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων και στη γενικότερη επίθεση που δέχεται ο χώρος της Παιδείας και της Εργασίας.

Είναι η πρώτη απεργία που καλύπτονται από τα σωματεία  και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ωρομίσθιοι και της Π.Δ.Σ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ!

                                                                                                                           Αθήνα, 24 Νοέμβρη 2009

paremvaseiwde@gmail.com

 

 

ιιιι) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/11

Την Κυριακή 22/11 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή Συνέλευση του «Συντονιστικού Πάτρας Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών». Η Συνέλευση συζήτησε τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης μετά τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου. Αποφάσισε πως οι προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, οι προσπάθειες καταπάτησης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας, θα συναντήσουν την αντίδραση του κόσμου της αδιοριστίας. Οι ωρομίσθιοι (με ή χωρίς προϋπηρεσία) και οι αναπληρωτές, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας, θα προασπίσουμε το Δημόσιο Σχολείο και θ’ απαντήσουμε ενωμένα και αποφασιστικά στις όποιες προσπάθειες διάσπασής από πλευράς υπουργείου. Αποφασίστηκε:

1.      Συμμετοχή στην Πανελλαδική Κινητοποίηση το Σάββατο 28/11, στις 12.30 μμ στην Αθήνα, στα Προπύλαια. Τα λεωφορεία ξεκινάνε από το πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου στις 9.30 πμ. Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και μισθώνουν λεωφορείο.

2.      Συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 30/11.

3.      Παρέμβαση από Δευτέρα 23/11 μέχρι και Παρασκευή 27/11 στα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, για ενημέρωση – συζήτηση με τους συναδέλφους και διανομή καλέσματος.

4.      Επόμενη Συνέλευση του Συντονιστικού, το Σάββατο 5/12.

  Αγωνιζόμαστε για

·        Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με παράλληλη μείωση των μαθητών στην τάξη.

·        Όχι στην απαξίωση της προϋπηρεσίας – όχι στην κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας.

·        Κατάργηση της ωρομισθίας και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. 

Συντονιστικό Πάτρας Ωρομισθίων Εκπαιδευτικώνsintonistiko.patras@gmail.comhttp://www.oromisthioi.gr/Τηλ. Επικοινωνίας: 6973824813, 6947423369, 6945936709