«Αγαπητοί συνάδελφοι με αφορμή τη ψήφιση νόμου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση των υπαρχόντων πινάκων προϋπηρεσίας αναπληρωτών- ωρομισθίων θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αναρτήσαμε κάποια από τα βασικά αιτήματα του κλάδου μας στα οποία το Υπουργείο Παιδείας δείχνει να κωφεύει.

 Ζητούμε λοιπόν και την δική σας στήριξη σε αυτά τα αιτήματα ώστε αυτή η ανάρτηση- προώθηση των αιτημάτων μας να είναι ένα, με ονοματεπώνυμο, ηχηρό μήνυμα της δυναμικής μας παρουσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Υπουργείου Παιδείας.

Σας καλούμαι όλους τους συνάδελφους αναπληρωτές, ωρομίσθιους, αδιόριστους εκπαιδευτικούς, σπουδαστές των παιδαγωγικών τμημάτων όλης της χώρας που αισθάνονται αδικημένοι από τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας με την προαναγγελθείσα κατάργηση των πινάκων προϋπηρεσίας να συνυπογράψετε τα αιτήματα μας, τα αιτήματα όλων μας.

Η διεύθυνση για την υπογραφή της διαμαρτυρίας, καθώς και το κείμενο διαμαρτυρίας είναι:   http://www.gopetition.com/online/33191.html

Προωθήστε  την διεύθυνση σε συναδέλφους για να δηλώσουν συμμετοχή εφόσον επιθυμούν.

Σπουδαστές και απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ»

ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/ank_b/ank14_1_10_0405.php

 

 

Background (Preamble):

Έκπληκτοι από τα, αντίθετα με όσα προεκλογικά έλεγε η υπουργός παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το διορισμό των εκπαιδευτικών, μέσα από τις αδιαφανείς διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αντί να εξασφαλίσει την διαφάνεια και την αξιοκρατία του υπάρχοντος συστήματος παράλληλης πρόσληψης πινάκων-ΑΣΕΠ, προβαίνουμε στην διενέργεια του ακόλουθου ψηφίσματος για να δώσουμε δύναμη στη φωνή μας και μαζικότητα στα κοινά αιτήματά μας. Παρακαλούμε αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο χώρο για τα σχόλια να γράψετε ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΣΑΣ (ΠΕ ΧΧ- ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ).

Petition:

Αξιότιμοι κύριοι,
Οι κάτωθι αναπληρωτές, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές των παιδαγωγικών τμημάτων της χώρας αδικημένοι από τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας με την πιθανή κατάργηση της πρόσληψης μέσω πινάκων προϋπηρεσίας συνυπογράφουμε τα ακόλουθα αιτήματά μας και σας τα κοινοποιούμε. Γιατί δημόσια διαβούλευση έχει νόημα μόνο όταν λαμβάνεις πραγματικά υπ` όψιν τον λόγο και τις θέσεις των εμπλεκομένων. Ζητάμε:
1. Να μην γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο διορισμών. Τήρηση και πλήρη διασφάλιση της αξιοκρατίας των πινάκων προϋπηρεσίας.
2. Ναι στο διορισμό με 24μηνη προϋπηρεσία, και επιτυχία στο ΑΣΕΠ. και στο διορισμό με 30μηνες προϋπηρεσία.
3. Άμεση απορρόφηση το έτος 2009-2010 όλων όσων πληρούν τα κριτήρια της ρύθμισης 24μηνο+ΑΣΕΠ+Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε καθώς και αυτών με 30μηνο+Α.Σ.ΠΑ.Ι.Τ.Ε
4. Διατήρηση του ποσοστού προσλήψεων 60% από ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες.
5. Μετατροπή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς σε μοριοδοτικό από γραπτό που είναι σήμερα ώστε να μην απαξιώνονται οι σπουδές μας και να μην ενισχύονται τα φροντιστήρια που παρανόμως το Ελληνικό κράτος ανέχεται να λειτουργούν.

ΠΗΓΗ: http://www.gopetition.com/online/33191.html