Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Αχαΐας – μέλος του πανελλαδικού Δικτύου των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες 

ΟΛΟΙ στον ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ την Τετάρτη 10/02   κατά της οικονομικής ελίτ – χούντας

(Κυβέρνηση, ΕΕ, συναινετική δεξιά, κεφάλαιο, τραπεζίτες, εθνικοί-διεθνείς κερδοσκόποι)

Κατεβάστε την προκήρυξη σε word:  Tromokrateiste-tous-tromokrates-gen. xesikwmos_ekpParemv-Ach

Συνάδελφοι, -σσες

Με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση (με κέντρο το Σύμφωνο Σταθερότητας και συμπλήρωσε με το διάγγελμα ο πρωθυπουργός),  δηλ. συνεχές πάγωμα αυξήσεων μισθών, περικοπή αναδρομικά από 1/1/010 επιδομάτων, πολλαπλή φοροεπιδρομή,  αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, υπαγωγή στο «ΙΚΑ» με μείωση συντάξεων και διάλυση του αναδιανεμητικού συστήματος, μηδενικούς διορισμούς κλπ, επιχειρούν να αναδιατάξουν βίαια το εργασιακό, μισθολογικό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς με ληστρική αφαίρεση εισοδήματος και κοινωνικών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους και μεταφορά τους (πεσκέσι) στο κεφάλαιο. Θέλουν δηλαδή να πληρώσουν τα μικρομεσαία στρώματα και τα παιδιά μας την βαθιά κρίση τους και την νέα «πράσινη» ανάπτυξή τους με επίκεντρο αυτή τη φορά τη νότ. Ευρώπη.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα μέτρα αυτά ούτε πρόσκαιρα, ούτε απλά εισπρακτικά είναι, αλλά αποτελούν τον πυρήνα των σύγχρονων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ήταν προαποφασισμένα και αποτέλεσαν το εισιτήριο του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική εξουσία. Και οι θεατρινισμοί της κυβέρνησης ότι απλά πιέζεται,  ότι είναι θύμα μόνο τοκογλύφων, είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα, λες και δεν συμμετέχει στο παιχνίδι των ελίτ η ίδια. Το δείχνει εξάλλου η μη αντίστασή της.

Συναδέφισσες, -οι

Τα μέτρα αυτά θα βαθαίνουν όσο οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν ή απλώς  διαμαρτύρονται από τον καναπέ. Η δημοσιονομική τρομοκρατία αποτελεί το σύγχρονο εργαλείο του εκδοροσφαγείου όλου του πλέγματος της τρομοκρατικής ελίτ – χούντας. Οι εργαζόμενοι απέναντι στην οικονομική αυτή χούντα οφείλουμε, χωρίς περιστροφές, δικαιολογίες ή υπεκφυγές να προτάξουμε σήμερα το αναγκαίο και να υπερβούμε και τις όποιες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες.

Παρότι τα αιτήματα πια έρχονται σε δεύτερη μοίρα, γιατί έρχεται πρώτη η βαθιά φορολόγηση των ρετιρέ πάσης φύσεως, των μεγάλων οικονομικών στρωμάτων, των τραπεζιτών και της οικονομικής ελίτ, οφείλουμε να επιμείνουμε για:

 

► Αυξήσεις στους μισθούς (ενσωμάτωση όλων των γενικών επιδομάτων στους βασικούς) για να ζούμε και εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια.

► Μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της ωρομισθίας, μείωση των μαθητών στις τάξεις, μόνιμοι διορισμοί.

► Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων

► Βαθιά φορολόγηση του κεφαλαίου και των τραπεζών

► Ενιαία δημόσια σχολεία, όχι μεταφορά τους στον Καλλικράτη

Με όπλο την ενότητα και τους αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας,

 απαντάμε στην τρομοκρατική τους επίθεση.

Όλοι στην απεργία, όλοι στην συγκέντρωση στο Παράρτημα (Κορίνθου) στις 10.30 την Τέταρτη 10/02/10

 

Πάτρα, 07-02-2010, https://eparemvasiax.wordpress.com/