Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Αχαΐας – μέλος του πανελλαδικού Δικτύου των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων

 Να ανεβάσουμε το επίπεδο των συλλογικών αγώνων μας!

Κατεβάστε την ανακοίνωση-δήλωση σε word: Anebasma-epipedeou-agwnwn_dilwsi_ekpparemvasiAch_10-02-2010

Χαιρετίζουμε τις καθηγήτριες και τους καθηγητές που έδωσαν το απεργιακό παρόν και αρκετοί συγκρότησαν τη σημαντική πορεία αντίστασης και μη συναίνεσης στην Πάτρα. Παρά την τρομοκρατία περί πτώχευσης της ευρωπαϊκής και εγχώριας ελίτ (ενώ πια πωλείται η ίδια η χώρα στην ΕΕ), την τρομακτική ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των μεγάλων ΜΜΕ υπέρ της πολλαπλής επίθεσης ενάντια στην εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα (μισθός, ασφάλιση-σύνταξη και τα λοιπά), τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και το «κρυφτούλι» της ηγετικής ομάδας του Νομ. Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ αντέξαμε!!!

Η στρατηγική της Εκπ. Παρέμβασης για οριζόντια συμμαχία των πρωτοβάθμιων σωματείων απέδωσε, όχι όμως όσο απαιτούν οι ανάγκες, παρότι η συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν έγινε, ούτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ούτε έγκαιρα. Εμείς, όσο θα ξεδιπλώνεται η επίθεση, θα παλέψουμε ώστε να υπάρξουν τα αναγκαία μέτρα στήριξης του συνδικάτου για να υπερβούμε και τις συνδικαλιστικές δυσκολίες.

Βασική στρατηγική μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε την πολλαπλή μας δράση κατ’ εξοχήν στο σχολείο, την εργασία μας και το σωματείο. Η γενικευμένη αντίσταση μας υποχρεώνει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συλλογικές, κλαδικές και διακλαδικές μας αγωνιστικές πρακτικές πιο  δυναμικά.

Στο πλαίσιο αυτό εξηγείται η συμμετοχή μας και στο προεδρείο της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, την οποία εκφράσαμε και με γραπτή μας δήλωση την ώρα της διαθεσιμότητάς μας για μια θέση που δεν μας αντιστοιχούσε.

Δήλωση Εκπ. Παρέμβασης  (που κατατέθηκε στα πρακτικά)

Μετά την άρνηση των ΕΑΣ και ΠΑΣΚ, τόσο στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις, όσο και στην 5η και 6η συνεδρίαση, να συγκροτηθεί προεδρείο στη βάση των δεσμεύσεων (που έγιναν κοινά αποδεκτές)  και που θα έδιναν  θετική προοπτική στη δράση του σωματείου (με τις αναλογούσες ευθύνες τους) και μπροστά στις πρωτόγνωρες έκτακτες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως σωματείο (αντιμετώπιση κυβερνητικών μέτρων, απεργίες, Γεν. Συνελεύσεις, κλπ),

Δηλώνουμε

Ότι πρόσκαιρα, χωρίς να το πιστεύουμε, διατιθέμεθα για τη θέση του αντιπροέδρου, για την οποία ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ δεν έθεταν υποψηφιότητα στην 4η, 5η και 6η συνεδρίαση (μη προγραμματική) για καθαρά τυπικούς και διαχειριστικούς λόγους για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η έκτακτη κατάσταση και θα παραιτηθούμε όταν κρίνουμε ή εκτιμήσουμε, είτε ότι παύει η έκτακτη αυτή κατάσταση (πράγμα δύσκολο), είτε όταν το προεδρείο (με αυτή τη σύνθεση) λειτουργεί ανασταλτικά (έλλειψη αναγκαίων μέτρων στήριξης).

 

Σημείωση: Κατά την ψηφοφορία δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου και ο εκπρόσωπός μας Παν. Μπούρδαλας εξελέγη με τη δικιά του μόνο ψήφο.

Πάτρα, 10-02-2010, https://eparemvasiax.wordpress.com/