ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

        ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 Το Δ.Ν.Τ. βρίσκεται προ των πυλών και οι μαυραγορίτες με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους πανηγυρίζουν για τη λύση σωτηρίας!! της χώρας, μιας έρημης χώρας χωρίς εργαζόμενους, χωρίς καν μικρομεσαίους και με τους μετανάστες δολοφονημένους κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Η κυβέρνηση, Ε.Ε. και τα κανάλια, μας μούδιασαν και επιχειρούν να μας κάνουν εμφύτευμα άλλης μνήμης πλαστής, που με ακατάπαυστα πυρά θέτουν υπό διωγμό την πραγματικότητα.

Η τελευταία ανακάλυψη της κυβέρνησης είναι, όσο ανεβαίνουν τα σπρέντ – τόσο θα πέφτουν οι μισθοί, οι δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση ακόμη και ο περιορισμός των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Αυτό αποτελεί ανοιχτό παζάρι-αλισβερίσι με τις αγορές όπου αγοράζεται και πουλιέται όχι μόνο το χρέος της χώρας αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη.

Είναι καιρός να απαιτήσουμε σαν εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος.

Καταντήσαμε εμείς σαν εργαζόμενοι να ψάχνουμε τις ευθύνες μας!! για την ανεξέλεγκτη και καταστροφική έκρηξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης κι αυτοί να φαντάζουν ανορθωτές , νοικοκυραίοι και εθνικοί ευεργέτες !!.

Αυτοί που διέταξαν την αναδρομική μείωση των μισθών, που πετσόκοψαν τα δώρα και το επίδομα αδείας στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αυτοί που είχαν επιβάλλει ήδη μέσω της θεοποίησης της ανταγωνιστικότητας της αγοράς χαμηλές αμοιβές  στον ιδιωτικό τομέα των 700€  και τώρα επιχειρούν νομοθετικά να μειώσουν αισθητά την αμοιβή της εργασίας.

Αυτοί που καθιέρωσαν τις δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις, συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι, ωρομίσθιοι, εκ περιτροπής απασχολούμενοι- ή το νέο – αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, δόκιμοι, κ.λ.π. σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και συνεχίζουν, καταδικάζοντας σε μαζική ανεργία δεκάδες χιλιάδες με πρώτα θύματα τους συμβασιούχους του Απρίλη.

Αυτοί που επιχειρούν τη κοινωνική ενοχοποίηση των εναπομενόντων  ΔΕΚΟ , για να τις εκποιήσουν ως κακό σπυρί που αφορμίζει, όπως έκαναν με τον ΟΤΕ και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

Αυτοί που φέρνουν νέο νομοσχέδιο για την πλήρη απασφάλιση της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων. Στόχος μια σύνταξη ελεημοσύνης των 360€ και μετά το χάος της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικής ασφάλισης με ταυτόχρονη έξαρση της παράνομης ανασφάλιστης εργασίας.

Αυτοί που φέρνουν τις «αλλαγές» στη παιδεία για πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου και παράδοση του ιδιωτικά συμφέροντα των κολλεγίων και των φροντιστηρίων.

 

 Το τελευταίο διάστημα στη Πάτρα γινόμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης απάτης που ονομάζεται νοσοκομείο  ΑΓ. ΑΝΤΡΕΑΣ. Το νοσοκομείο έκλεισε και μαζί του έκλεισε και ένα μεγάλο κομμάτι της υγείας του εργαζόμενου λαού της πόλης που δεν μπορεί να πάει στο κρατικοδίαιτο ΟΛΥΜΠΙΟ ή άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια των  Αθηνών, όπως επιτάσσει το ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ.

 Κάτω τα χέρια από τη δημόσια υγεία.

 Να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να ανοίξει το νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας άμεσα.

 

     Η δουλειά μας, η ασφάλισή μας ,το μεροκάματό μας, η ζωή και η αξιοπρέπεια μας, η δωρεάν υγεία, η δωρεάν παιδεία η δημοκρατία είναι δεμένα είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος που μόνο οι εργατικοί κοινωνικοί μας αγώνες μπορούν να τα υπερασπίσουν και να τα επιβάλλουν ως κυρίαρχα.

 

Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και κυρίως η συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σαν πρωτοβάθμια σωματεία, σαν εργαζόμενοι συνεχίζουμε και συντονίζουμε τα βήματα μας σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό ταξικό ΕΝΩΤΙΚΟ προσανατολισμό του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στα συντεχνιακά, παρασιτικά, συμφέροντα κάθε γραφειοκρατίας που μας θέλει ελεγχόμενους και διασπασμένους.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ: Να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και να επιβάλουμε να γίνουν κύρια και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 

-Καμία απόλυση συμβασιούχου- Απαγόρευση των απολύσεων.

-Κατάργηση κάθε μορφής καταχρηστικής, ελαστικοποιημένης εργασίας.

-Ποινικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας.

-Ενιαίο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για πλήρη σύνταξη και ικανοποιητική υγεία για όλους τους εργαζόμενους και όχι κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

 

ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να προκηρυχτεί από τη ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ γενική ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζουμε με απεργία και συλλαλητήρια τη Πρωτομαγιά.

ΜΕΧΡΙ τις 15Μαη που θα ελέγξουν οι κομισάριοι του ΔΝΤ και της Ε.Ε. οι διαδηλωτές να ναι αμέτρητοι κι από όλη τη Ευρώπη  σε ένα πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

 

1.Σωματείο εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου

2.Σύλλογος προσωπικού  ΔΕΥΑΠ

3.Σωματείο εργαζομένων στη Φύλαξη Πελοποννήσου, Στερεάς, Ηπείρου, Ιονίων νήσων

4.Σωματείο Μαγείρων ,βοηθών και λοιπού προσωπικού

5.Σωματείο σερβιτόρων Καφεζαχαροπλαστείων Ν. Αχαΐας «η ανάσταση»

6. Σωματείο εργαζομένων στο PORTORIO

7. Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πάτρας και περιοχής Αχαΐας «η ενότητα»

8. Σύλλογος υπαλλήλων Δήμου Πάτρας

9. Ένωση υπαλλήλων τύπου και γραφικών τεχνών Ν. Αχαΐας

10. Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ «Αρτιν Δανελιαν»

11. Σωματείο  Πληρωμάτων Ασθενοφόρων(ΕΚΑΒ) Γ περιφέρειας

12.Σωματειο οδηγών τουριστικών λεωφορείων

13.Σωματείο συμβασιούχων Ν. Αχαΐας «δικαίωμα στην εργασία»

14. Α ΕΛΜΕ Αχαΐας

15.Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πάτρας

16.Σωματείο οδηγών Δήμου Πάτρας

17.Σωματείο εργαζομένων στην ΑΒΕΞ

18.Σωματείο καθαριότητας Δήμου Πάτρας

19. Σύλλογος υπαλλήλων περιφέρειας δυτικής Ελλάδας

20.Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας

21.Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωμ. Ανωτάτων Σχολών(ΕΜΔΥΔΑΣ)

22.Σύλλογος Νοσηλευτών-τριων  Αχαΐας

23.Πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εργαζομένων προσωπικού ασφαλείας

 

ΚΑΝΕΙΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

τη ΠΕΜΠΤΗ 22/4,στις 10.30π.μ. στο Ε.Κ.Π