Η συνθετική πρόταση που πρότεινε η Εκπ. Παρέμβαση Αχαΐας στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, αφού καμιά αρχική απεργιακή πρόταση δεν είχε πλειοψηφία, έγινε με δαιδαλώδη τρόπο και απόφαση της ολομέλειας των προέδρων!!!

Συγκεκριμένα η «Η πρότασή μας για την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και την πάρα πέρα πορεία μας» δεν ευδοκίμησε αφού δεν υπήρξε απαρτία στη Γεν. Συνέλευση. Στο ανοικτό ΔΣ που ακολούθησε την γόνιμη – και περιπετειώδη* – Γεν. Συνέλευση της ΕΛΜΕ καμια πρόταση δεν είχε απαρτία. Η ΔΑΚΕ στήριζε την διήμερη απεργία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (πρόταση των ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΑΜΕ) με ανοικτή εξουσιοδότηση. Η ΠΑΣΚ δεν πρότεινε καμιά πρόταση πλην της ανοικτής στήριξης σε αποφάσεις των τριτοβάθμιων συνδικάτων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το ΕΑΣ δεν έφερε καμιά πρόταση. Το ΠΑΜΕ αποχώρησε πριν τη συζήτηση στο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

«Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 7/5 η Γ.Σ Προέδρων της ΟΛΜΕ η οποία πραγματοποιήθηκε στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου ΝΟΒΟΤΕΛ. Η Πρόταση της ΟΛΜΕ δεν έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία (47 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ, 24 κατά και 6 λευκά). Θυμίζουμε ότι η πρόταση της ΟΛΜΕ ήταν δυο 24ωρες απεργίες μέσα στο Μάιο.

 Η πρόταση αυτή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία καθώς πολλές ΕΛΜΕ έφεραν προτάσεις για μεγαλύτερες απεργίες. Για παράδειγμα 6 ΕΛΜΕ είχαν πρόταση για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες, 7 ΕΛΜΕ πρόταση για 5νθήμερη από τις 10-14/5, 7 ΕΛΜΑ είχαν πρόταση για απεργία στις 14, 17 και 18 Μαίου, 11 ΕΛΜΕ πρόταση για απεργία τις δυο πρώτες μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων (14 και 17/5), κλπ.

Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνουν νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ την ερχόμενη εβδομάδα».

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Σημείωση: Είναι αυτονόητη κάθε πίεση για κήρυξη απεργίας και μεγάλων διαδηλώσεων με αφορμή το δυσώνυμο ασφαλιστικό. Έχει όμως μεγάλη σημασία να συμμετέχει και η ΟΛΜΕ με το δικό μας πλαίσιο, επομένως οφείλει να προκηρύξει και η ίδια, αρκεί να συμπίπτουν οι ημερομηνίες.

* Αξίζει να σημειωθεί η ανεύθυνη και απαράδεκτη είσοδος κάποιας μερίδας «αναρχοαυτόνομων» στην αρχή της Γεν. Συνέλευσης που είχε περί τους 150 συναδέλφους και δημιούργησε με απαράδεκτο τρόπο αναστάτωση με σχετικά βίαιο τρόπο, για να κατευθυνθεί όλη η συνέλευση για «απελευθέρωση» κάποιων προσαχθέντων «φίλων» τους, πράγμα πο δεν επέτρεψε ούτε στην ίδια τη Γ. Σ. να χειριστεί το θέμα. Και ενώ αντιπροσωπειών των σωματείων τους «απελευθέρωσαν» δημιούργησαν νέα ένταση.

Φαίνεται ότι ο σεβασμός των δημοκρατικών γενικών συνελεύσεων δεν είναι σεβαστός, από κάποιους που υπερασπίζονται το συνελευσιακό χαρακτήρα συνεύρεσης. Φαίνεται ότι ο αντιεξουσιασμός ως ιδεολογίας δεν τους αφορά όταν θέλουν να τον επιβάλλουν στους άλλους.. Δυστυχώς η συνεύρεση των παράλληλων κοινωνιών θέλει δουλειά πολύκαι αίμα στους.. τροχούς…