Ενώ στα αζήτητα περιμένουν τα σεισμόπληκτα σε Λουσικά, Ερυμάνθεια και 3ο Γυμνάσιο, ενώ το ορφανό 12ο Λύκειο ασφυκτιά και πιέζει το 11ο Γυμνάσιο, όπως και το Λύκ. Παραλίας το 1ο Γυμν. Παραλίας. Τι θα γίνει με τα ειδικά σχολεία ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ Ειδ. Αγωγής; Άγνωστο…

Στο ΕΣΠΑ το Λύκειο Δεμενίκων και το Γυμνάσιο Κ. Αχαΐας

ΠΑΤΡΑ: Την ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο σχολείων, συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ, εξήγγειλαν το μεσημέρι της Δευτέρας από κοινού, ο περιφερειάρχης, Τάσος Αποστολόπουλος, ο νομάρχης Αχαΐας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι δήμαρχοι Δύμης Διονύσης Γκοτσούλιας και Μεσσάτιδας, Θανάσης Κολλιτσίδας και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Πρόκειται για το Λύκειο Δεμενίκων (3,6 εκ. ευρώ) και το Γυμνάσιο Κ. Αχαΐας (3,9 εκ. ευρώ).

«Ανοίξαμε τον φάκελο της εκπαίδευσης, ο οποίος διαθέτει 70 εκ. ευρώ και μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και τα ανώτατα ιδρύματα, είμαστε σε θέση πλέον να εκδώσουμε σχετική πρόσκληση για την ανώτατη εκπαίδευση τον επόμενο μήνα, αλλά και να ανακοινώσουμε σήμερα την ένταξη δύο σχολικών μονάδων που είχαν πληρότητα» ανέφερε εισαγωγικά ο κ. Αποστολόπουλος, που μαζί με τους άλλους φορείς βρέθηκαν στο γραφείο του νομάρχη για τη σχετική συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας λίγο αργότερα πως επειδή οι μελέτες της νομαρχίας Αχαΐας είχαν μεγαλύτερη ωριμότητα θα προχωρήσουν πιο γρήγορα και θα ακολουθήσουν οι εντάξεις έργων των άλλων δύο νομαρχιών (Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία).
Τις ευχαριστίες του στον κ. Αποστολόπουλο για την ταχύτητα με την οποία «τρέχει» το ΕΣΠΑ εξέφρασε ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, προσθέτοντας παράλληλα την σπουδαιότητα που αποδίδει η νομαρχία στην σχολική στέγη. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως στις 28 Μαΐου υπεβλήθη αίτημα ένταξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (3 εκ. ευρώ) και του 67ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών (2,45 εκ. ευρώ), ενώ για το επόμενο τρίμηνο, η νομαρχία ετοιμάζει τους φακέλους ένταξης του 10ου Λυκείου Πατρών και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Γ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε δύο έργα που αλλάζουν την εκπαιδευτική πραγματικότητα στα όρια των δύο Δήμων, ενώ ο δήμαρχος Μεσσάτιδας, Θ. Κολλιτσίδας έκανε λόγο για ανακοίνωση που δίνει μεγάλη χαρά σε μια περιοχή 25.000 κατοίκων, που δεν είχε Λύκειο.

Τέλος, ο Δήμαρχος Δύμης, Δ. Γκοτσούλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προώθηση του καθολικού αιτήματος του Δήμου. «Πρόκειται για την 8η παρέμβαση που γίνεται σε επίπεδο σχολείων στον Δήμο μας και είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άριστη συνεργασία, στο νομάρχη, Δ. Κατσικόπουλο, όσο και στον περιφερειάρχη, κ. Αποστολόπουλο, που από την πρώτη στιγμή που του θέσαμε το ζήτημα, αντελήφθη την αναγκαιότητα και το προώθησε τάχιστα» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: 31/05/10 21:20,

http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19305&Itemid=1897