Δήλωση του Άρη Αλεβίζου Εκπροσώπου  των  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΙ  ΠΑΛΙ ΨΕΥΤΕΣ!

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα 11/6/2010 με τον Υφυπουργό Παιδείας,  Πανάρετο, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας για τις αμοιβές  όσων απασχολούνται στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης  δήλωσε ο Υφυπουργός. «Τους διαβεβαίωσα ότι  η ανησυχία που έχουν όσον αφορά τα χρήματα για τις αμοιβές τους, είναι διαθέσιμα και οι αμοιβές θα δοθούν όπως έχουν προβλεφθεί.»

Ποια εννοεί έχουν προβλεφθεί;

Δεν εννοεί  τα χρήματα και τον τρόπο που ΨΕΥΔΩΣ  περιλάμβανε  η δήθεν  Υπουργική Απόφαση υπογεγραμμένη από τον ίδιο, στις 26 Μαΐου, με  μικρότερες, σε σχέση με πέρσι, περικοπές σε ορισμένες αμοιβές και διατήρηση στο ίδιο ύψος των αμοιβών των επιτηρητών και βαθμολογητών.

 Δεν εννοεί  τα  ΨΕΜΑΤΑ  που η  Υπουργός Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου έλεγε στις 4/6/10 σε τηλεοπτική συζήτηση τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ δημόσια, ότι δήθεν οι αμοιβές θα είναι όπως και την περσινή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Εννοεί αυτά που περιέχει  τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υφυπουργών Παιδείας και Οικονομικών της 4/6/2010 και δημοσιοποιήθηκε  στις 9/6/2010 στο διαδίκτυο.

Η απόφαση αυτή από τη μια προβλέπει σοβαρές μειώσεις (από 5% έως και 63%!!) στις ήδη χαμηλές αμοιβές που ήταν «παγωμένες» εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2006. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Επιτηρητές, από 17€ σε 14€ (μείωση 29,6%).
  • Βαθμολογητές, από 2,1 €/γραπτό σε 2 €/γραπτό (μείωση 5%).
  • Μέλη λυκειακών επιτροπών, από 338€ σε 270€ (μείωση 20%).
  • Μέλη επιτροπών βαθμολογικών κέντρων, από 709€ σε 500€ (μείωση 29,5%).
  • Εκπαιδευτικοί και διοικητικοί που υποβοηθούν το έργο των βαθμολογικών κέντρων, από 19,3€ /μέρα σε 12€ /μέρα (μείωση 38%).
  • Στους εξεταστές-βαθμολογητές στις ειδικές κατηγορίες μαθητών, από 33,3€/μέρα σε 26,7€/μέρα (μείωση 20%).
  • Στα μέλη επιτροπών συγκέντρωσης δικαιολογητικών υποψηφίων, από 806€ σε 300€ (μείωση 63%).

 Ως προς τον τρόπο πληρωμής  δεν  εννοεί  αυτά της δικής του Υπουργικής Απόφασης  της 26 Μαΐου,  ένα  τμήμα με ΧΕΠ  και ένα μέσω εντελλομένων.

 Εννοεί αυτά που περιέχει  τελικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ). Όλα από εντελλόμενα. 

Εδώ βέβαια είπε «το καλό» ο φιλαλήθης Υφυπουργός.

– Τελειώστε τις διαδικασίες βαθμολόγησης και θα δούμε τι μπορεί να γίνει, ένα κομμάτι, πιθανόν, να πάει μέσω ΧΕΠ.!!!!!!!!!!!!!!!! 

Δηλαδή μετά από όλα αυτά, σε λέω και …………..

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ\ΣΕΣ,  ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/6. 

ΟΧΙ  ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.  ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. 1.      να πληρωθούν όλες οι εργασίες με, τουλάχιστον, τις περσινές αμοιβές και
  2. 2.      να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι με ΧΕΠ για κάθε εργασία που αφορά τις πανελλαδικές.

 Αρκετά πια με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που φροντίζουν για την πιστή τήρηση του υποδουλωτικού μνημονίου…

ΑΘΗΝΑ   11/6/2010