Ο homo pasokus είναι περίεργο ον. Γεννήθηκε με την 3η Σεπτέμβρη αλλά πορεύεται με το Μάαστριχτ και το μνημόνιο. Θυμάται την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική απελευθέρωση αλλά ορκίζεται στο ευρώ και τις Βρυξέλλες. Τονίζει αγγλιστί την αντιπροπαραλήγουσα (!) και μιλάει με ιδιόλεκτο τρόπο. Αντί να σου πει «είσαι φτωχός», σου λέει «είσαι άτομο μειωμένων καταναλωτικών δυνατοτήτων». Ώσπου να καταλάβεις την κοινωνική οντολογία σου έχασες το πορτοφόλι και δέκα κοινωνικά δικαιώματα.

Διώχνει τις βάσεις ενώ αυτές μένουν και είναι στο πλευρό των Παλαιστινίων κάνοντας κοινά γυμνάσια με το… Ισραήλ.

Ο homo pasokus βιώνει το σύνδρομο του… Ιαβέρη! Ν’ αφήσει τον Γ. Αγιάννη ή να το παίξει μπάτσος; Δεν έχουμε καμία πληροφορία αν οι homines pasoki αναζητούν το Σηκουάνα τους για να αυτοκτονήσουν.

Αυτά σκεφτόμαστε όταν τις προάλλες (9/6/2010) συναντηθήκαμε με τον Γ. Κουμέντο, εκπαιδευτικό περιφερειάρχη. Όλα τα μέλη των ΔΣ της Αττικής (πλην ΕΣΑΚ-ΔΕΕ-ΠΑΜΕ· γιατί άραγε;) που επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη για τα «30άρια τμήματα» συνάντησαν μία διοικητική Πυθία. Δηλαδή, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Πολλές φορές λέμε ότι «η ήττα έχει το ύψος του φόβου· ή η νίκη το ύψος του αντιπάλου». Αλλά τι αντίπαλος είναι ο κρατικοί πασόκοι; Που τους πήρε την ψυχή η εξουσία και μιλάνε ακαταλαβίστικα; Πού είναι συνάμα «αντιεξουσιαστές» και πορτιέρηδες της Κόλασης; Που…

Αδέλφια του ΠΑΣΟΚ τέλος τα παραμύθια. Αποφασίστε επιτέλους! Ή με το λαό ή ενάντιά του. Ο καιρός γαρ εγγύς! Αλλιώς δε θα’ χετε τόπο να σταθείτε.

 

Θ. Τσιριγώτης, 13-6-2010

ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/ank_b/ank13_6_10_01135.php

Υστερόγραφο: Καλά αυτά που έγιναν στην Πάτρα, 12 του μηνός, είναι απίστευτα. Όντως!!! Ο καιρός γαρ εγγύς….