Δήλωση του Ηλία Παπαχατζή, εκπροσώπου των Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Ιουλίου ζήτησε από τους Διευθυντές των Λυκείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων να ακυρώσουν τα απολυτήρια που εξέδωσαν και να τα αντικαταστήσουν με νέα επειδή άλλαξε ο λογότυπος του υπουργείου (τον οποίο λογότυπο το ίδιο το Υπουργείο δεν είχε φροντίσει να αλλάξει μέσω του ΕΠΑΦΟΣ της υπηρεσίας δηλαδή από την οποία τυπώνουν τα έγγραφα τα σχολεία).

Αυτή η ενέργεια του Υπουργείου δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα Λύκεια καθώς απαιτεί αφενός να αναζητηθούν οι εκπαιδευτικοί στους τόπους θερινών διακοπών αφετέρου ταλαιπωρεί μαθητές – τελειόφοιτους και γονείς οι οποίοι πρέπει αφού ειδοποιηθούν να επιστρέψουν τα παλιά απολυτήρια και να πάρουν τα νέα. Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν υποζύγια που οφείλουν αδιαμαρτύρητα να καλύπτουν τα δικά του λάθη, καταστρατηγώντας ωράρια και άδειες. Κι όλα αυτά την ώρα που ήδη έχει αρχίσει η κατάθεση των μηχανογραφικών των υποψηφίων με τις γνωστές αγωνίες των οικογενειών που σκέφτονται το μέλλον που επιφυλάσσει η κυρίαρχη πολιτική στα παιδιά τους.

Καταγγέλουμε ως Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις τη συγκεκριμένη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας ως ένδειξη προχειρότητας και ανευθυνότητας. Ακόμη φαίνεται καθαρά ότι ο τύπος, για μια ακόμη φορά τρώει την ουσία.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε: Ποιος υποτιμά, υπονομεύει και συκοφαντεί το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς;

Δείτε δχετικό και αναλυτικό Ρεπορτάζ:  10/07/2010 – 15:34,  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=4939