Ή θα τους διώξουμε ή θα μας εξοντώσουνε, διαλέξτε…

Κατεβάστε το νέο μνημόνιο σε μορφή pdf: mnimonio_epikairopoiimeno

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σελ.6 κ.ε.: Μιλά για μεταρρυθμίσεις σε δημόσια διοίκηση και «λειτουργική αξιολόγηση» του δημοσίου για την αναδιάρθρωσή του. Εξειδικευμένα:

Νοσοκομεία: Θέτει αύξηση συμμετοχής ασφαλισμένων, 3 ευρώ για εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. (βλ. και σελ. 24)

ΟΤΑ: πιστή εφαρμογή Καλλικράτη και εξοικονόμηση 500 εκ. ευρώ ετησίως!

ΔΕΚΟ: διάλυση των δημοσίων ΔΕΚΟ, ξεπούλημα του ΟΣΕ ως τέλη Σεπτέμβρη, αύξηση εισιτηρίων (αναφέρεται ρητά), ξεπούλημα ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ ως τέλος 2010 (βλ. και σελ. 21 κ.ε., για την ενέργεια υπάρχουν αναφορε΄ς σε όλο το κείμενο)
Ασφαλιστικό: Προωθεί νέα μέτρα για τις συντάξεις, με βάσση τις αναλογιστικές μελέτες των ταμείων, ως τον Ιούνη του 2011.

Σελ. 9: Μιλά καθαρά για «μεταρρυθμίσεις στην απασχόληση στο δημόσιο που μειώνουν τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας» (κάτι που αποδεικνύει ότι η διευκόλυνση των απολύσεων του Ν. Λοβέρδου αφορά και το δημόσιο, όπως είχαμε ήδη πει!)

Σελ. 10: Προωθεί πρόγραμμα «Φιλική προς τις επιχειρήσεις Ελλάδα» (!!!) με σκοπό να γίνονται οι «επενδύσεις» στο άψε-σβήσε. Και για να είναι και σίγουροι ότι το καταλάβαμε, παρακάτω αναφέρει ρητά «Η κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθεσία για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που σχετίζονται με θέματα περιβάλλοντος, αρχαιολογικούς χώρους και απαλλοτριώσεις. Μια ομάδα εργασίας έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση αυτών και άλλων εμποδίων εφαρμογής».

Όλα αυτά εξειδικεύονται περαιτέρω στη σελ. 28, όπου αναφέρονται οι προσφυγές για απαλλοτριώσεις, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και η έγκριση Μελετών Περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

ΣΕΛ. 15 κ.ε.: Τα νέα μέτρα που θα περιληφθούν στον προϋπολογισμό. Μεταξύ αυτών, πάγωμα συντάξεων και το 2011, μεταρρύθμιση δημόσιας διοίκησης για να εξοικονομηθούν 500 εκ. ευρώ (προφανώς και από τους μισθούς μας!) κ.λπ.
Σελ.18-19: Επιμένει για Νέες αλλαγές στις ΣΣΕ-κατάργηση της υποχρεωτικότητας των συμβάσεων!

Επέκταση (κι άλλη;) της μερικής απασχόλησης.

Μισθοί στο δημόσιο τομέα: άμεσα συνδεδεμένοι με την ατομική παραγωγικότητα
Αξιολόγηση των υπηρεσιών από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες (!). Στόχος του «λειτουργικού ελέγχου» στον οποίο θα μας υποβάλλουν, μεταξύ άλλων, είναι να καταργηθούν κοινωνικά προγράμματα (σελ. 19).

Η συνέχεια στη σελ. 31…: Για το 2011, εκτός των άλλων, όπως ήδη λέει και το Μνημόνιο, θα παγώσουν πάλι οι συντάξεις, θα μειωθούν οι προσλήψεις στο δημόσιο πέραν του 1 προς 5, θα μειωθεί το ταμείο ανεργίας (αυτό είναι κοινωνική πολιτική!!!) και πολλά άλλα (σελ. 32 κ.ε.)

Χωριστές ρητές αναφορές υπάρχουν επίσης στο ΓΛΚ και στην Επιθεώρηση Εργασίας (μιλά για την «αναβάθμισή» τους), και στην αλλαγή του τρόπου εκτελωνισμού (σελ. 33).

Σελ. 25 ΠΡΟΣΟΧΗ: αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο και σε εκπαίδευση σε σχέση με διασυνοριακότητα (;;;),  επαγγελματικά δικαιώματα πτυχίων εξωτερικού (βλ. σελ. 26)

Σημείωση: Δείτε μια δηκτική κριτική από το Στάθη (Σταυρόπουλο) σήμερα: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=198336