Συνεχίζουν τα ταλανίζουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της περιοχής τα προβλήματα. Το τελευταίο ζήτημα, που ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι ελλείψεις σε σχολικά βιβλία. Ελλείψεις, που ανέρχονται στο 20% των συνολικών βιβλίων, σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αχαΐας.

Οι ελλείψεις δεν κατανέμονται ισομερώς. Άλλα σχολεία δηλαδή αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα, και άλλα μικρότερο.

Το θέμα είναι ότι οι ελλείψεις αφορούν βασικά βιβλία, μαθήματα και κατευθύνσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Φυσική της Β΄ Γυμνασίου, δεν έχει διατεθεί σε πολλά σχολεία. Το πρόβλημα αφορά όμως και τα Λύκεια.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί, σε ορισμένα σχολεία, απουσιάζουν παντελώς απαραίτητα βιβλία μαθημάτων της Θετικής Κατεύθυνσης, όπως η Βιολογία και η Χημεία. Ελλείψεις υπάρχουν και σε δευτερεύοντα μαθήματα, εργαστήρια και εγχειρίδια, οι οποίες όμως, δεν θέτουν ιδιαίτερα προσκόμματα. Να σημειωθεί ότι και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ελλείψεις βιβλίων, όχι όμως σε τραγικό βαθμό και οι οποίες αναπληρώνονταν σχετικά σύντομα.

Για το θέμα αναμένεται να παρέμβει η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, κύκλοι της οποίας εκτιμούν ότι το όλο θέμα αποτελεί πλήρη ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, μιας και αυτό έχει την όλη αρμοδιότητα, ενώ ο ρόλος της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι περισσότερο τυπικός και διεκπεραιωτικός.

 

ΠΗΓΗ: synt,Τρίτη, 21-09-2010, 23:09:34,

http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?FilterField1=Locality&FilterValue1=%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC&ID=10130