Καμπανάκι κινδύνου… κρούουν οι εκπαιδευτικοί για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Παιδεία και τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργήσει η αναδιάρθρωση που θέλει να κάνει το υπουργείο.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας κατά τη διάρκεια συνέντευξης,  υπάρχουν αρκετά προβλήματα με ελλείψεις σε βιβλία, στις σχολικές υποδομές, ενώ οι μαθητές είναι ανάστατοι με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υποβάλλουν μηχανογραφικό από τον Μάρτιο, πριν δηλαδή λάβουν τις βαθμολογίες των Πανελληνίων.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος Θανάσης Σπίνος, «τα κενά σε καθηγητές είναι λίγα και κυρίως σε μαθηματικά και φυσική. Όμως δεν υπάρχουν καθηγητές στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα Αθλητικά σχολεία και στα σχολεία του εξωτερικού» και σημείωσε πως «ανοικτή πληγή παραμένει το θέμα των βιβλίων. Το 30% των βιβλίων δεν έχει έρθει ακόμα. Ειδικότερα στα Τεχνικά Σχολεία λείπουν δέκα τίτλοι γενικής εκπαίδευσης και έξι τίτλοι ειδικότητας. Στα Γενικά λείπουν δέκα τίτλοι στα Γυμνάσια και δέκα τίτλοι στα Λύκεια».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μπούρδαλας, αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από τους μαθητές. «Το υπουργείο ζητά από τους μαθητές να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό το Μάρτη, δηλαδή χωρίς να έχουν στα χέρια τους τη βαθμολογία τους. Αυτό προκαλεί άγχος και εκνευρισμό στους μαθητές οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν προσεκτικά 200 τμήματα» υποστήριξε, ενώ εξέφρασε και τις σκέψεις των μαθητών ακόμα και για καταλήψεις, ενώ τα προβλήματα δεν λείπουν όσον αφορά και το κτιριακό των σχολικών μονάδων του νομού. Σύμφωνα με τον κ. Μπούρδαλα, από τα 90 σχολικά κτίρια του νομού Αχαΐας, τα 20  είτε παρουσιάζουν προβλήματα είτε οι μαθητές στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ.

Για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Ημέρα Παιδείας στις 7 Οκτώβρη στην Πάτρα στην πλατεία Όλγας μίλησε ο γραμματέας Χρήστος Σιάχος. «Πρόκειται για μια ανοιχτή εκδήλωση – ενημέρωση – συζήτηση για τη δημόσια παιδεία, η οποία δεν είναι αντικείμενο μόνο των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών αλλά αποτελεί αντικείμενο όλης της κοινωνίας» υπογράμμισε. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας.

 

ΠΗΓΗ: synt, Τρίτη, 28-09-2010, http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?FilterField1=Locality&FilterValue1=%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC&ID=10788