ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την ανισότητα των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και τις προτάσεις της για νέες περικοπές στις αποδοχές και τα δικαιώματά μας. Βιάζεται να παρουσιάσει «έργο» εν όψει του νέου ελέγχου από την Τρόικα.

«Έργο» όμως πρέπει να παρουσιάσουν και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που αναπαράγουν με κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά ψεύδη για τον «υπέρογκο» αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων (κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε.), το μισθολογικό κόστος του δημοσίου (στην 11η θέση της Ε.Ε. των 15!) και κάθε άλλη συκοφαντία θα βοηθήσει το νέο γύρο επίθεσης στον δημόσιο τομέα.

Υπάρχουν τα μικρά ψέματα, τα μεγάλα ψέματα και τα… γραφήματα της κυβέρνησης. Με αυθαίρετες συγκρίσεις (π.χ. μισθός υπαλλήλου ΠΕ στο δημόσιο με μισθό ανειδίκευτου εργάτη στον ιδιωτικό τομέα), χαλκευμένα στοιχεία (υπολογίζοντας τις υπερωρίες στα επιδόματα!) και αυθαίρετους υπολογισμούς προσπαθεί να αποκρύψει την απλή αλήθεια, ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων πληρώνεται μισθούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ε.Ε. (λιγότερα από 1300 ευρώ το μήνα). Προσπαθεί να ρίξει στους ίδιους τους υπαλλήλους την ευθύνη για την «επιδοματική» πολιτική που υπηρέτησαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν διαπραγματεύονταν με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές έξτρα αμοιβές (επιδόματα, πλασματικά, ειδικοί λογαριασμοί κ.λπ.) για συγκεκριμένους κλάδους ή κατηγορίες εργαζομένων. Τώρα θέλουν να στρέψουν τους υπαλλήλους τον έναν απέναντι από τον άλλον, τη στιγμή που είναι προφανές ότι θα μειώσουν τους μισθούς όλων μας στο επίπεδο των 1000 ευρώ και θα μας βάλουν να κυνηγάμε το «ατομικό μπόνους» μέσα από το σκύψιμο του κεφαλιού στον διευθυντή ή τον πολιτικό προϊστάμενο!

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να στρέψουν την κοινωνία ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους. Η επίθεση λάσπης δεν έχει ως μόνο στόχο τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Το «λιγότερο κράτος» που περιγράφεται στο Μνημόνιο και επιδιώκει η κυβέρνηση σημαίνει λιγότερα δημόσια σχολεία, διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία, βασικές ελλείψεις στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ιδιωτικοποιημένες πανάκριβες μεταφορές, ενέργεια, επικοινωνίες. Αυτό που σήμερα παρουσιάζεται ως «φθηνότερο δημόσιο», θα το πληρώσουν αύριο οι εργαζόμενοι ως «καταναλωτές» των ιδιωτικοποιημένων παροχών και υπηρεσιών. Θέλουν να παραδώσουν τμήματα του δημοσίου σε ιδιώτες και να δημιουργήσουν ένα Κράτος-φρούριο, θωρακισμένο και εχθρικό στις ανάγκες και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τον χαμένο μας μισθό, ενώ τόσα χρόνια έκανε πλάτες στην επιδοματική πολιτική και στις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, συναινώντας στη μη εφαρμογή ακόμη και του υπάρχοντος (ελλιπούς) θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο.

Καμία συμμετοχή στους στημένους διαλόγους της κυβέρνησης. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μισθό από τον οποίο να ζούμε με αξιοπρέπεια! Διεκδικούμε πραγματικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις και στον δημόσιο τομέα.

Ενιαία Συλλογική Σύμβαση στο δημόσιο, που θα υπογράφεται από την ΑΔΕΔΥ και θα ορίζει το ελάχιστο όριο αμοιβών για κάθε δημόσιο υπάλληλο. Γνήσιες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας των Ομοσπονδιών εφ’ όλης της ύλης: για το μισθό, τις συνθήκες και όρους εργασίας και όλα τα εργασιακά θέματα. Να μπορούν οι Ομοσπονδίες, μέσα από τους συλλογικούς αγώνες τους, να υπογράφουν αυξήσεις πάνω από το όριο της ενιαίας ΣΣΕ του δημοσίου. 1400 ευρώ (καθαρά) ο κατώτερος μισθός! Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή στο μισθό και τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των εργαζόμενων. Όχι στη σύνδεση του μισθού με την «παραγωγικότητα» και όλες τις προσπάθειες πειθάρχησης των δημοσίων υπαλλήλων.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία, υγεία, περίθαλψη, ασφάλιση, δομές κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμό για όλους-ες. Δημόσιες μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες με χαμηλό κόστος για τον λαό. Ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών, για να πάψει η ασυδοσία των επιχειρηματιών απέναντι στα δικαιώματα των εργαζόμενων και η αλόγιστη χρήση φυσικών πόρων και δημόσιου πλούτου για το συμφέρον του κεφαλαίου. Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ. Διαγραφή του χρέους-αρνούμαστε να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήθηκε από μας ούτε για τις ανάγκες μας. Έξοδο από ΟΝΕ-ΕΕ.

ΟΛΟΙ-ΕΣ στην 24ωρη απεργία του δημοσίου την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου

με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας

ΑΘΗΝΑ:  11 π.μ. Πλατεία Κοραή

ΠΑΤΡΑ: 10.30 π. μ. Πλατεία Εθν. Αντίστασης (πρ. Όλγας)

Με μαζικές απεργίες-συνελεύσεις-ανυπακοή στους χώρους δουλειάς να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!

4/10/2010