Ο.Λ.Μ.Ε., Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255, FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338

www.olme.gr, email: olme@otenet.gr

Αθήνα, 14/10/2010

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΡΑ  ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 

 

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών, για «παρεμπόδιση και διακοπή της ομαλής λειτουργίας δημόσιων σχολείων». Τα μαθητοδικεία συνεχίζονται (Γιάννενα, Λάρισα, Ορεστιάδα, κ.λπ.) αποκαλύπτοντας το πώς βλέπει η εξουσία τη διαπαιδαγώγηση των νέων.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον 105 μαθητών στις 29 Οκτωβρίου (την επαύριο της εθνικής γιορτής) για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας από 12/10 έως 16/10/2009. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εκδικητική πράξη εξ μέρους της εξουσίας, που στοχεύει να τρομοκρατήσει τα παιδιά, αλλά και να φοβίσει και να κάμψει το φρόνημα όσων αντιδρούν και αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές, που ασκούνται στα πλαίσια του Μνημονίου και της τρόϊκας (ΔΝΤ – ΕΕ – Ευρωπαϊκή Κεντρ. Τράπεζα).

Κι όμως δε διαπαιδαγωγούνται, με τέτοιες πρακτικές οι νέοι. Κανείς δεν μπορεί να κάμψει την ορμή και το πάθος, ούτε να φυλακίσει την ψυχή και τις ιδέες τους. Το αντίθετο μπορεί να πετύχει όποιος φιλοδοξεί να το κάνει ισοπεδώνοντας τις δημοκρατικές εγγυήσεις, ποδοπατώντας και ακυρώνοντας τις συλλογικές τους διαδικασίες και δίνοντάς τους «μαθήματα» απόρριψης και εκδίκησης.

  • · Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας, των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση
  • · Ζητάμε να σταματήσει να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών · Να καταργηθεί άμεσα η «πράξη νομοθετικού περιεχόμενου» δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών
  • · Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων
  • · Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας την ημέρα της δίκης, δηλαδή την Παρασκευή 29/10/2010 (ώρες 11 – 2) για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να εκφράσουν, με την παρουσία τους στο δικαστήριο, τη συμπαράσταση στους μαθητές τους.

 

ΤΟ ΔΣ

 

ΠΗΓΗ: http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/dioxeis14102010.pdf