Απολογισμός δράσης του Ντάφλου Γιώργου τακτικού αιρετού και του Παΐζη Παναγιώτη αναπληρωματικού αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας με την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση

 

Συνάδελφοι-ισσες φτάνοντας στο τέλος της θητείας μας σαν αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας καταθέτουμε τον απολογισμό της δράσης μας στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

1.    Θέσαμε τον Απρίλη του 2009 στο ΔΣ της ΕΛΜΕ και ενόψει του καθορισμού των οργανικών κενών και των υπεραριθμιών από το υπηρεσιακό συμβούλιο τα οργανικά κενά λόγω θητείας συναδέλφων σε θέσεις διευθυντών, ΓΡΑΣΕΠ κλπ. και με παράσταση στον διευθυντή εκπαίδευσης ζητήσαμε να υπολογιστούν σαν οργανικά κενά πράγμα που έγινε αποδεκτό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε 60 περίπου οργανικές θέσεις παραπάνω από τον αρχικό σχεδιασμό της διοίκησης.

2.    Καταθέσαμε την πρόταση του κλάδου για τον υπολογισμό της οργανικής θέσης με 7-9 και στις μικρότερες ειδικότητες για οργανική θέση σε δύο γειτονικά σχολεία.

3.    Μειοψηφήσαμε τον Σεπτέμβρη του 2009 στις αποσπάσεις συναδέλφων  σε γραφεία, διευθύνσεις κλπ (από φέτος αυτές γίνονται από τον περιφερειακό διευθυντή)-πλην των συναδέλφων που με αίτησή τους και για σοβαρούς λόγους υγείας το ζητούσαν-και ενημερώσαμε αναλυτικά την ΕΛΜΕ για τον αριθμό ανά ειδικότητα των συναδέλφων που είχαν αποσπασθεί.

4.    Ζητήσαμε τον Σεπτέμβρη του 2009 και του 2010 να σταλούν από την διεύθυνση τα λειτουργικά κενά των σχολείων ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι να διαλέξουν και επειδή αυτό δεν έγινε αυτό την περυσινή χρονιά στείλαμε μόνοι μας τα κενά στα σχολεία με βάση τα στοιχεία των γραφείων. Φέτος αυτό δεν έγινε δυνατό λόγω ελλιπών  στοιχείων.

5.    Αντιταχθήκαμε στις χωρίς αρχές διαθέσεις συναδέλφων σε διάφορα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου. Απαιτήσαμε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του μετακινούμενου συναδέλφου, να γίνεται προσπάθεια να είναι τα σχολεία γειτονικά, να μην πηγαίνει την ίδια μέρα σε δύο σχολεία εκτός κι αν αυτά συστεγάζονται.

6.    Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των συναδέλφων να συμπληρώνουν- όταν το επιθυμούν – το ωράριό τους με μαθήματα δεύτερης ανάθεσης κόντρα στην λογική της διοίκησης που το βλέπει κατά περίπτωση.

7.    Μειοψηφήσαμε στην διάθεση για πρώτη φορά φέτος συναδέλφισσας από την Α στην Δ περιοχή.

8.    Αναδείξαμε το θέμα της απόσπασης συναδέλφων που πλεονάζουν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ζητήσαμε να γίνουν μόνο διαθέσεις για συμπλήρωση ωραρίου ώστε να έχουν το ωράριο της δευτεροβάθμιας. Ζητήσαμε επίσης να γίνουν μόνο διαθέσεις συναδέλφων που το επιθυμούν.

9.    Ζητήσαμε στις πλεονάζουσες ειδικότητες οι διαθέσεις να γίνουν με βάση την όσο το δυνατό καλύτερη ισοκατανομή των ωραρίων τους και την συμπλήρωσή του με γραμματειακή υποστήριξη.

10.     Στις επιλογές υποδιευθυντών για ένα χρόνο και όπου υπήρχαν περισσότερες από μια υποψηφιότητες καταθέσαμε πρόταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο να ζητήσει από τα  σχολεία αυτά την γνώμη των συλλόγων. Επειδή η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή προχωρήσαμε σε ψηφοφορίες στους συλλόγους και μεταφέραμε την ψήφο τους στο υπηρεσιακό συμβούλιο.(Αυτό έγινε πέρυσι σε όλα τα σχολεία με περισσότερες από μια υποψηφιότητες ενώ φέτος λόγω συνεχών συνεδριάσεων του υπηρεσιακού συμβουλίου έγινε σε λιγότερα σχολεία)

11.     Στις επιλογές υπευθύνων για τις βιβλιοθήκες βαθμολογήσαμε όλους τους υποψήφιους με 20 ώστε η επιλογή να γίνει με τα αντικειμενικά κριτήρια.

12.      Σε περιπτώσεις πειθαρχικών που απασχόλησαν το υπηρεσιακό συμβούλιο τοποθετηθήκαμε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου, αρνούμενοι να μετατραπούμε σε κριτές των συναδέλφων που εκπροσωπούμε.

13.     Μειοψηφήσαμε στις προσλήψεις ωρομισθίων και απαιτήσαμε να μην «σπάνε» τα κενά και να δίνονται σε αναπληρωτές.

14.     Καταθέσαμε πρόταση στο υπηρεσιακό συμβούλιο στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς να προηγηθούν οι συνεντεύξεις των δικαιωμένων από τα διοικητικά δικαστήρια  συναδέλφων υποψηφίων διευθυντών το 2007, από τις τοποθετήσεις διευθυντών στις κενούμενες θέσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Οι αιρετοί

Ντάφλος Γιώργος και Παΐζης Παναγιώτης

 

ΥΓ.  Την Παρασκευή κυκλοφόρησε στα σχολεία η Διακήρυξη της ΠΑΣΚ για τις εκλογές στα Υ.Σ.. Πέρα από τον ακραίο κυβερνητισμό που διατρέχει το κείμενο αφού για ένα θέμα όπως είναι η εκλογή αιρετών αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια που θα ψηφίσουν 150.000 εργαζόμενοι, δεν αναφέρει ούτε  μια λέξη για κυβέρνηση-τρόικα-μνημόνιο-μέτρα κατά των εργαζομένων, κατέφυγαν στην απρέπεια, εσκεμμένα να παρερμηνεύσουν τις ευχαριστίες για τη συνεργασία του απερχόμενου διευθυντή εκπαίδευσης, «συγχέοντας» σκόπιμα και αδίστακτα την προσωπική και ανθρώπινη σχέση με δήθεν ταύτιση θέσεων στο υπηρεσιακό συμβούλιο.