Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να απέχουν από τα ΠΕΚ, εφόσον αυτά γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας. Το Υπουργείο Παιδείας πρωτοστατεί στην μαύρη και απλήρωτη εργασία, βάζοντας εκπαιδευτικούς να επιμορφώνονται Σαββατοκύριακα και απογεύματα, παραβιάζοντας το ωράριο εργασίας, επιβάλλοντας αναγκαστικές και απλήρωτες υπερωρίες. 

  

Πολλοί αναπληρωτές δεν έχουν πληρωθεί ακόμα χρήματα ωρομίσθιας δουλειάς των προηγούμενων χρόνων, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί από όλους και οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ είναι πιο προσωρινοί από ποτέ. Το Υπουργείο, βασιζόμενο στις ελαστικές και ανασφαλείς σχέσεις εργασίας των αναπληρωτών, παραβιάζει κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον, το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο του εργαζόμενου – κατοχυρωμένο δεκαετίες πριν – δεν αναθεωρείται, δεν μπαίνει κάτω από τις ανάγκες της όποιας επιμόρφωσης. Τα εργασιακά δικαιώματα είναι το Α και το Ω και δεν τα διαπραγματευόμαστε.

Ήδη εκατοντάδες συνάδελφοι απείχαν από τα ΠΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συνέπεια. Το Υπουργείο γνωρίζει πως διαπράττει κραυγαλέα παρανομία με το να επιμορφώνει εκπαιδευτικούς εκτός ωραρίου. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην τρομοκρατηθούν από τις διευθύνσεις, τον ΟΕΠΕΚ και το Υπουργείο Παιδείας και να απέχουν από την επιμόρφωση των προσεχών ημερών.

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να καλύψει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που απέχουν, καλούμε και τις δύο ομοσπονδίες να μπλοκάρουν την διαδικασία των ΠΕΚ εκτός εργασιακού ωραρίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

panenadekp@gmail.com, 6994027752, adioristoi.blogspot.com

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

sintonistiko@gmail.com, 6970139038, oromisthioi.gr

 ***

Επιμορφούμενοι στη Σάμο: Καταγγελία για τα ΠΕΚ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Εμείς οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί νομού Σάμου και ειδικότερα όσοι υπηρετούμε σε Ικαρία και Φούρνους καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και την υποκρισία του υπουργείου, της περιφερειακής διεύθυνσης και των υπευθύνων του Π.Ε.Κ. Β. Αιγαίου. Εδώ και τρεις εβδομάδες απευθυνόμαστε προς κάθε υπεύθυνο προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα που προκύπτουν με τον τρόπο διεξαγωγής των Π.Ε.Κ. Ο σχεδιασμός εμπεριέχει την ξαφνική απαίτηση να ακυρώσουμε κάθε δραστηριότητα που είχαμε προγραμματίσει για τέσσερα Σαββατοκύριακα. Κυρίως όμως αγνοεί τους συναδέλφους  από Φούρνους και Ικαρία που πρέπει να μετακινηθούν για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και να καταβάλουν ένα μηνιάτικο την ίδια ώρα που μας έχουν απομείνει δώδεκα τσεκουρεμένοι μισθοί και με δεδομένο ότι τα Π.Ε.Κ. δεν έχουν εξοφληθεί από το 2008!

          Επιπροσθέτως τα δρομολόγια των πλοίων μας αναγκάζουν προκειμένου να παρακολουθήσουμε το πλήρες πρόγραμμα να λείψουμε από τα σχολεία έως και 6 ημέρες (για τους Φούρνους αναχώρηση Τετάρτη βράδυ, επιστροφή Τρίτη απόγευμα) με τεράστιες επιπτώσεις στο πρόγραμμα των σχολείων και με το υπέρογκο κόστος των πέντε διανυκτερεύσεων.

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση των Π.Ε.Κ. Β. Αιγαίου ότι η επιμόρφωση μπορεί να πραγματοποιηθεί αγνοώντας τις ανάγκες των επιμορφούμενων καθώς και των αντικειμενικών δυσκολιών που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα του νομού.

          Σε συνθήκες πολιτικής μνημονίου αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά γνωρίζοντας καλά πως ΕΑΝ πληρωθούμε αυτό θα γίνει μετά από πολλούς μήνες. Είναι δε απαράδεκτο να καλούμαστε να το κάνουμε εκβιαστικά υπό τη δαμόκλειο σπάθη της μονιμοποίησης και να παρακολουθήσουμε  υποχρεωτικό πρόγραμμα σε χρόνο που η απασχόληση μας είναι υπερωριακή, άρα και εκ νόμου προαιρετική.

          Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί  μόνο ως υποκρισία μπορούμε να εκλάβουμε την ¨κατανόηση¨ που εκφράστηκε από τα διοικητικά στελέχη της Περιφέρειας. Όλοι αυτοί που επιμένουν να μας θυμίζουν κάθε φορά ότι είμαστε ¨συνάδελφοι¨ απέδειξαν με τη στάση τους ότι δεν κατανοούν αλλά ότι διαχειρίζονται με στυγνό διοικητικό τρόπο το πρόβλημα μεταφέροντας τον εκβιασμό του Υπουργείου στην πλάτη μας.

          Απαιτούμε έστω και τώρα να δωθεί λύση. Να δημιουργηθεί τμήμα στην Ικαρία. Οι εκπαιδευτικοί και οι ζωές τους δεν είναι δέματα για να μεταφέρονται από εδώ κι από ΄κει. Ας αποδείξουν τελικά ποιοι είναι συνάδελφοι και ποιοι ¨συνάδελφοι¨, λύνοντας το θέμα όχι λογιστικά αλλά λογικά και ανθρώπινα.

 

Οι επιμορφούμενοι Π.Ε.Κ. νομού Σάμου

 

(Ακολουθούν οι υπογραφές του συνόλου σχεδόν των επιμορφούμενων του νομού Σάμου (57).)

 

ΠΗΓΗ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=12760