«Ελαφρά πτώση της ΔΑΚΕ και μεγάλη ήττα για την ΠΑΣΚ

Η ελαφρά πτώση της ΔΑΚΕ και η άνοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΣ εννοεί τα πλατιά μετωπικά σχήματα – κινήσεις που εισηγήθηκαν  αυτές οι δυνάμεις), που επισφραγίστηκε με την εκλογή αιρετών, είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα, που προκύπτουν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, στους καθηγητές, για την ανάδειξη των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά συμβούλια.

Μεγάλη χαμένη η ΠΑΣΚ, που παρά την άνοδό της, δεν κατόρθωσε να εκλέξει αιρετό, ούτε στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, ούτε στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας. Μεγάλη κερδισμένη, η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) και η Συμμαχία Ενιαίων Αγωνιστικών Κινήσεων, που αναδείχθηκαν δεύτερες δυνάμεις σε ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ αντίστοιχα.

 

Οι παραπάνω παρατάξεις, αποτελούν σύμπραξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας, των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων καθώς και αυτόνομων σχημάτων αριστερών καθηγητών. Σε ό,τι αφορά τη ΔΑΚΕ, μπορεί να σημείωσε ελαφρά πτώση, αλλά στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, παρά την πτώση 2,5% που υπέστη, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό της παράταξης πανελλαδικά. Μεγαλύτερη ήταν η πτώση της ΑΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΔΕ, όπου σημείωσαν άνοδο η Συμμαχία Ενιαίων Αγωνιστικών Κινήσεων, η ΠΑΣΚ και η ΕΣΑΚ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Η αποχή, κυμάνθηκε στο 20% των εγγεγραμμένων.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα αποτελέσματα των εκλογών, που παρατίθενται, δεν είναι τα επίσημα, καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δεν τα έχει δημοσιοποιήσει ακόμα. Τα παρακάτω νούμερα, ωστόσο, είναι διασταυρωμένα από πολλαπλές πηγές.

Για το ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Ν. Αχαΐας

ΔΑΚΕ 970 (40,77 %)

ΕΑΚ 672 (28,25 %)

ΠΑΣΚ 624 26,23 %

Ταξική Ενότητα 113 (04,75 %)

Εκλέγονται στο ΠΥΣΔΕ ο Δημήτρης Φωτόπουλος (ΔΑΚΕ) και ο Γιώργος Ντάφλος (ΕΑΚ)

Για το ΑΠΥΣΔΕ (Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Δυτικής Ελλάδας

ΔΑΚΕ 1.620 (33,54 %)

Συμμαχία ΕΑΚ Δυτ. Ελλάδας 1.406 (29,11%)

ΠΑΣΚ 1.242 (25,71%)

ΕΣΑΚ  – ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) 436 (9,03%)

Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συσπείρωση 126 (2,61%)

Στο ΑΠΥΣΔΕ, εκλέγεται ο Διονύσης Λυκουργιώτης από τη ΔΑΚΕ, ενώ την δεύτερη έδρα, έλαβε η Συμμαχία Ενιαίων Αγωνιστικών Κινήσεων, που δεν έχει ορίσει ακόμα τον αιρετό της (Σ. Σ. 1ος είναι ο Ανδρέας Γαλάζιος).

Τα αποτελέσματα για το πανελλαδικό Κεντρικό Υπηρεσιακό συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ), δεν είναι διαθέσιμα.¨

 

ΠΗΓΗ: synt, Παρασκευή, 05-11-2010, http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?ID=14870

 

Σημείωση 1η: Δείτε τα πανελαλδικά αποτελέσματα για ΚΥΣΔΕ Εδώ.

 

Σημείωση 2η: Δυστυχώς η Διεύθυνση β/βάθμιας Αχαΐας δεν δίνει ακόμα τα τελικά αποτελέσματα. Όταν θα τα έχουμε θα τα ανακοινώσουμε με πρώτη ευκαιρία.

 

Σημείωση 3η: Δείτε την σταυροδοσία της Συμμαχίας Ενιαίων Αγων. Κινήσεων στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας:   APOTELESMATA de APYSDE (SYMMAXIA)-2010