ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (ΣΥΝΔ. ΧΡΟΝΙΑ 2009-2010)

 

Πρόεδρος, Σπίνος Αθανάσιος, κιν. 6944731945, athaspinos@sch.gr

Γραμματέας, Σταμούλης Θοδωρής, κιν. 6973704126, stamoulisth@gmail.com

Αντιπρόεδρος, Λότσος Αντώνης, κιν. 6978772045, antlotsos@gmail.com

Ταμίας, Ψαρράς Σπυρίδων, κιν. 6973347241, spsarras@hotmail.com

Οργανωτικός Γραμματέας, Δημόπουλος Βασίλης, κιν. 6974813287, bdhmop@yahoo.gr

Μέλη: Γκόβας Παναγιώτης,  κιν. 6974088726, pagov@sch.gr, Αποστολοπούλου Ελένη, κιν. 6944888254

 

ΠΗΓΗ 1: 21/12/2010,  aelmeahaias, http://aelmeahaias.wordpress.com/2010/12/21/%ce%b4%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b5/

 

 

 

Το ρεπορτάζ από το Attavhtv:

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

 

Συγκροτήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Για τη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα, χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις και τρεις ψηφοφορίες. Μετά την τρίτη και τελική ψηφοφορία η τελική σύνθεση το ΔΣ, διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Θανάσης Σπίνος (ΔΑΚΕ)

Αντιπρόεδρος: Αντώνης Λότσος (ΠΑΣΚ)

Γενικός Γραμματέας: Σταμούλης Θόδωρος (Ενωτικό Αριστερό Σχήμα)

Ταμίας: Σπύρος Ψαρράς (ΔΑΚΕ)

Οργανωτικός Γραμματέας: Βασίλης Δημόπουλος (Εκπαιδευτική Παρέμβαση)

Μέλη: Παναγιώτης Γκόβας (ΠΑΣΚ),

 Αποστολοπούλου Ελένη (ΔΑΚΕ)

 

Το νέο ΔΣ είναι ανανεωμένο σε αρκετά μεγάλο βαθμό, με τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι, ενώ ο κ. Θανάσης Σπίνος, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου για δεύτερο (ΣΣ τρίτο) συνεχόμενο έτος. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους:

Πρώτον, ότι συνδικαλιστές όπως ο Δημήτρης Φωτόπουλος (ΔΑΚΕ) και ο Ανδρέας Γαλάζιος (ΕΑΣ), παραιτήθηκαν του δικαιώματός τους, καθώς είναι αιρετοί του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και δεύτερον, ότι παραιτήθηκαν επίσης μια σειρά έμπειρων συνδικαλιστών όπως ο Διονύσης Λυκουργιώτης (ΔΑΚΕ) (ΣΣ αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ), ο Χρήστος Σιάχος (ΕΑΣ) και ο Παναγιώτης Μπούρδαλας (Εκπαιδευτική Παρέμβαση), υπέρ νεότερων εκπαιδευτικών.

Η διαδικασία συγκρότησης του νέου ΔΣ, ήταν ιδιαίτερα σύντομη, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας διαφωνιών των παρατάξεων για το πολιτικό πλαίσιο συγκρότησης και τις θέσεις του οργάνου, η συγκρότηση του ΔΣ, έφτανε να πραγματοποιηθεί ακόμα και τον Φεβρουάριο, ενώ οι εκλογές διεξάγονται τον Δεκέμβριο.

Όπως είχε γράψει το «attacktv», φέτος ήταν πρόθεση των παρατάξεων να συγκροτηθεί γρήγορα το Διοικητικό Συμβούλιο, ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Κατά συνέπεια, στις σχετικές συνεδριάσεις, η ΔΑΚΕ δεν ενέμεινε στην παγιωμένη τα τελευταία χρόνια άποψή της, για αναλογική συγκρότηση του ΔΣ, ενώ για πρώτη φορά και η ΠΑΣΚ, πριμοδότησε ένα λειτουργικό προεδρείο.

Από την πλευρά της Αριστεράς, η Εκπαιδευτική Παρέμβαση, δέχτηκε την θέση του οργανωτικού γραμματέα, υπό την προϋπόθεση όμως το ΔΣ να προχωρήσει στη συγκρότηση εκείνου του πολιτικού πλαισίου που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Σε περίπτωση που το ΔΣ δεν προχωρήσει στη συγκρότηση πολιτικού πλαισίου, η Εκπαιδευτική Παρέμβαση, προειδοποιεί ότι θα παραιτηθεί από τη θέση στο ΔΣ (ΣΣ Από το προεδρείο).

Τις ημέρες αυτές, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει και πολλά να κάνει δεδομένου ότι κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πρώτο μέλημα του ΔΣ, θα είναι η συμμετοχή στην οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα, στις 9 Ιανουαρίου, στο ομώνυμο σχολικό συγκρότημα.

 

ΠΗΓΗ 2: synt, Τετάρτη, 22-12-2010, http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?FilterField1=Locality&FilterValue1=%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC&ID=18761