Ερήμωση των περιφερειακών σχολείων, γιγάντωση των κεντρικών και διαρροή μαθητικού πληθυσμού με τις συγχωνεύσεις

         Δείτε τη συνέντευξη με τον Π. Μπούρδαλα

 

 

Ερήμωση των περιφερειακών σχολείων, γιγάντωση των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, ταλαιπωρία και διαρροή του μαθητικού πληθυσμού, δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και management, θα είναι οι κύριες συνέπειες σε περίπτωση που εφαρμοστεί η προωθούμενη από το υπουργείο Παιδείας συγχώνευση σχολικών μονάδων. Τα παραπάνω υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Μπούρδαλας, συνδικαλιστής της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Ο κ. Μπούρδαλας, επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, αναφέρει ότι μια τέτοια κίνηση δεν λαμβάνει υπόψη εκπαιδευτικά, χωροταξικά και κοινωνικά κριτήρια, τονίζει ότι πρόκειται για μια αδιαφανή διαδικασία καθώς και ότι στην Πάτρα, δεδομένου του κτιριακού προβλήματος μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, μια ενδεχόμενη συγχώνευση θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μπούρδαλας υπογραμμίζει ότι το ζήτημα της συγχώνευσης αφορά μαθητές, γονείς και συνολικά την τοπική κοινωνία και προσθέτει ότι οι τοπικές κοινωνίες, οι κάτοικοι και οι θεσμικοί φορείς, πρέπει να αντιδράσουν και να μην δεχθούν καμία αναδιάρθρωση σχολικών μονάδων, χωρίς παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τα λεγόμενα του κ. Μπούρδαλα εξάλλου, ενισχύονται από την ΟΛΜΕ, η οποία πρόσφατα άσκησε σκληρή κριτική στην προσπάθεια συγχώνευσης σχολικών μονάδων και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

 

ΠΗΓΗ: synt, Σάββατο, 25-12-2010, http://www.attacktv.gr/Pages/viewVideoArticle.aspx?ID=19059

 

Σημείωση: Η συνέντευξη διαρκεί περί τα 14 min.