Και ενώ οι Περιφερειακοί Διευθυντές είχαν μαζευτεί – κρυφτεί στο Υπουργείο τους από χθες καλεσμένοι, πολλοί εκπαιδευτικοί κάναμε σήμερα το 1ο βήμα για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις-γιγαντώσεις σχολείων.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ μάλιστα σήμερα με σχετικό δελτίο τύπου που επισυνάπτουμε στο τέλος, επιβεβαίωσε την πολιτική μας εκτίμηση για το σκοτεινό σχέδιο.

http://www.attacktv.gr – Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ και ΠΑΜΕ

Παρούσες στην Πάτρα αντιπροσωπείες από τις 5 ΕΛΜΕ Δυτ. Ελλάδας (Α΄ και Β΄ Αχαΐας, Ηλείας, Α΄ και Β΄ Αιτωλοακαρνανίας), η ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς-Ιθάκης και σύλλογοι δασκάλων και νηπιαγωγών, όπως και μικρή αντιπροσωπεία φοιτητικών παιδαγωγικών καθηγητικών σχολών του Παν. Πάτρας.

 

Οι διαμαρτυρίες έγιναν και στις 13 περιφέρειες εκπαίδευσης και αποτελούν το 1ο βήμα. Οι ΕΛΜΕ οφείλουν άμεσα να ενημερώσουν γονείς και μαθητές από τη μια και από την άλλη να παρέμβουν θεσμικά στα νέα καλλικρατικά δημοτικά και διαμερισματικά συμβούλια. Το ζήτημα της βίαιης και «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αναδιαρθρώσεων οφείλει να αντιμετωπιστεί με πλατύ μέτωπο.

Στην Πάτρα υπήρξε κάτι θετικό, έδρα της Περ. εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας, μετά από πολλά χρόνια υπήρξε, έστω και χωρίς συνεννόηση, δηλαδή η κοινή δράση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έστω και σε κάποια απόσταση από τα σωματεία…. Και αυτό το χαιρετίζουμε, αρκεί να μη αποτελεί πρόσκαιρο φαινόμενο.

Εκπρόσωποι των σωματείων διαμαρτυρήθηκαν και στην αναπληρώτρια της περιφέρειας κ. Κρούπη, η οποία όπως αναμενόταν «δεν γνώριζε περισσότερα από μας»…

Ο αγώνας συνεχίζεται και κλιμακώνεταται…

ΠΗΓΗ Βίντεο:  myattacktvgr  | 14 Ιαν 2011 |  Παράσταση διαμαρτυρίας καθηγητών, δασκάλων και ΠΑΜΕ στα γραφεία της Πειφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στην Πάτρα 14 1 2011

Το σημερινό Δελτίο τύπου του υπουργείο που επιβεβαιώνει την βούλησή του για τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις και γιγαντώσεις (πολυδύναμα σχολεία) είναι Εδώ.