Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                           Ν.Ορεστιάδα 26-02-2011

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ορεστιάδας, Τηλ.-FAX: 25520-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr, Blog:    http://belmeevrou.wordpress.com

  ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Δεν θα πληρώσουν την χρεοκοπία τους οι μαθητές μας!

 Την Τρίτη 22/02/2011 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των Γραφείων της Β/θμιας Εκπ/σης Έβρου στην Αλεξ/πολη, λόγω της εισήγησης του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Ζιαγάκη Παναγιώτη, για την κατάργηση – κλείσιμο τεσσάρων σχολικών μονάδων στο νομό μας και συγκεκριμένα των Γυμνασίων Πέπλου, Ριζίων, Λαβάρων και των Λυκειακών Τάξεων Μεταξάδων.

Η εισήγηση αυτή είναι ξεκάθαρα αντίθετη με την ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ θέση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων του Νομού μας, των ενώσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των φορέων της περιοχής μας και των Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Η εισήγηση αυτή έγινε ερήμην όλων των ανωτέρω ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ!!

Στο διάλογο που επιβλήθηκε από την κινητοποίηση των δυο Δ.Σ. της Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, καταγγέλθηκε η εισήγηση και η τακτική του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Έβρου, ως αντιδημοκρατική, αντιπαιδαγωγική και εθνικά επικίνδυνη.

Σε έκτακτο Δ.Σ. την ίδια μέρα, η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καταδίκασε ομόφωνα την εισήγηση αυτή.

Την Τετάρτη στις 24/02/2011 στις 6μ.μ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή Περιφερειακό Συμβούλιο, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κελεσίδη, με κύριο θέμα τις επερχόμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Κελεσίδης δήλωσε, ότι αφού μελετήσει τις προτάσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης του κάθε νομού, θα διαμορφώσει τις τελικές προτάσεις που θα καταθέσει τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Παιδείας,.

Στο Συμβούλιο παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου καταθέτοντας τα ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων, ενάντια σε οποιαδήποτε κατάργησης σχολικής μονάδας της περιοχής. Παρόντες ήταν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων όπου ανήκουν τα παραπάνω σχολεία, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και κάτοικοι των τεσσάρων χωριών. Όλοι τόνισαν ότι οι τοπικές κοινωνίες διαφωνούν κάθετα με τις προτάσεις του Διευθυντή Εκπ/σης. Δυναμική ήταν και η παρουσία μαθητών από τους Μεταξάδες που ζητούσαν με πανό και συνθήματα να μη σταματήσει η λειτουργία του σχολείου τους (προχώρησαν από τις 24/2 σε κατάληψη του σχολείου τους).

 

Εκεί ήταν και μέλη του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου και μέσω του προέδρου Κουσινίδη Χ., εκφράστηκαν οι αντίθετες θέσεις των καθηγητών σε κάθε προσπάθεια κατάργησης σχολείων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα κατά οποιασδήποτε πρότασης που θα στοχεύει σε κλείσιμο σχολείων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Μ.Θ. ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΙΜΑΝΤΕΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ.

 

Μαθητές, καθηγητές, γονείς, τοπικές αρχές, σε έναν κοινό αγώνα!  Σε ένα αγώνα που αντιτίθεται στο κλείσιμο σχολείων, στην ταλαιπωρία μαθητών και γονιών, στην ερήμωση της υπαίθρου!

Δεν ρώτησαν κανέναν και απλά αποφάσισαν για το μέλλον και τη ζωή μας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! 

Για το Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ                      ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ  ΠΑΣΧΑΛΗΣ