Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                  Πάτρα,  28 /2/2011

ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή, 25/2/2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιωτόπουλο, παρουσία και μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ως Α΄ ΕΛΜΕ τοποθετηθήκαμε συνολικά για τα προβλήματα που υπάρχουν με τα κενά εκπαιδευτικών στην περιοχή μας και ιδιαίτερα με τις ξένες γλώσσες των Ιταλικών και Γερμανικών.

Είναι απαράδεκτο να ξεκινά το 3ο τρίμηνο και ακόμη να υπάρχουν κενά, καθώς και το γεγονός πως αρκετά καλύφθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και συγκεκριμένα στα τέλη Γενάρη από ωρομίσθιους συναδέλφους των 4 ωρών ανά εβδομάδα και των 100€ το μήνα, όταν μάλιστα οι αδιόριστοι συνάδελφοι είναι χιλιάδες και οι ανάγκες της εκπαίδευσης απαιτούν διορισμούς τουλάχιστον  αναπληρωτών πλήρους ωραρίου.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής αρκέστηκε να δεσμευτεί πως θα διαβιβάσει τα αιτήματα του Συλλόγου Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας και της Α΄ ΕΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα έκανε την εκτίμηση πως φέτος δε θα γίνουν άλλες τοποθετήσεις, γεγονός που καταδεικνύει πως πίσω από τα μεγάλα λόγια της Διοίκησης της Εκπαίδευσης για το περιβόητο «νέο σχολείο» υπάρχει μια κατάσταση που βοά.

Καλούμε γι’ άλλη μια φορά τόσο τον Περιφερειακό Διευθυντή όσο και τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας να παρέμβουν για να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                              Ο  Γραμματέας

Σπίνος Αθανάσιος                       Σταμούλης  Θόδωρος