Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που με αποφασιστικότητα και πειθαρχία και αγωνιστικότητα κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση της Δημοτικής Αρχής  και μπήκαν ξανά στην δουλειά με το κεφάλι ψηλά νικητές.

Νίκη που στις σημερινές συνθήκες της πλήρους υποχώρησης του συνδικαλιστικού κινήματος και της πιο βάρβαρης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους δυνάστες του ελληνικού λαού, αποκτά τεράστια σημασία και αποτελεί στέρεο εφαλτήριο για παραπέρα νικηφόρους αγώνες.

Χαιρετίζουμε τέλος τους εργαζόμενους, τον λαό της πόλης και τους μαζικούς εργατικούς φορείς, που με τη συμπαράσταση στον αγώνα μας έδωσαν κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους ώστε να συνεχίσουν και τυπικά να βγουν νικητές. Αποδείχτηκε ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια τους.

Είχαμε όμως και πολλούς εχθρούς απέναντί μας.

Τα οικονομικά συμφέροντα αντάμα με την πολιτική εξουσία που εποφθαλμιούν το χρυσοφόρο κομμάτι της Καθαριότητας και που αποτέλεσαν τη βάση της χυδαίας και συκοφαντικής επίθεσης της Δημοτικής Αρχής ενάντια στους εργαζόμενους είχαν και έχουν πολλούς συμμάχους. Τέμνουν οριζόντια τις πολιτικές δυνάμεις της πόλης γι’  αυτό και πνίγουν τις αντιθέσεις τους.

Η Δημοτική Αρχή χρησιμοποίησε μια ακριβοπληρωμένη καμπάνια που σε αυτή συμμετείχαν όλα σχεδόν τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων.

Και ενώ οι εργαζόμενοι άντεχαν και μέρα με τη μέρα πλησίαζαν στη νίκη, η Δημοτική Αρχή έριξε και την τελευταία γκαιμπελίστικη ζαριά, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Σωματείου για απεργοσπασία, επειδή πήρε συνδικαλιστική άδεια για να οργανώσει την κινητοποίηση των εργαζομένων, παρόλο που δεν υπήρχε απεργία!! Καθώς επίσης επιλεγμένα τον πρόεδρο του σωματείου οδηγών – χειριστών, για υπερβολική αμοιβή του μηνός Μαρτίου 2011, ενώ απέκρυψε επιμελώς ότι αφορούσε αναδρομικά 15ετίας για την ένταξή του στα βαρέα και ανθυγιεινά, αποκρύπτοντας ο κύριος Δήμαρχος τα πραγματικά στοιχεία. Έτσι βρέθηκαν τα golden boys.

Στην κινητοποίηση μας το 70% των συναδέλφων εργαζόταν κανονικά και μέσα σε αυτούς ήταν και ο Πρόεδρος και το υπόλοιπο 30% ζητούσε να πάει για δουλειά με μέσα στου Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να προκαλέσει σύγχυση έριξε την γκαιμπελίστικη ζαριά ελπίζοντας στη διάσπαση των εργαζομένων και στη σύγχυση που αυτή μπορούσε να προκαλέσει στο μέτωπο αλληλεγγύης των εργαζομένων.

Και ω του θαύματος η Δημοτική Αρχή βρήκε πρόθυμους συμμάχους τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Καραθανασόπουλο, ο οποίος με δηλώσεις του στα μέσα αντί να συγχαρεί τον πρόεδρο για τη στάση του, που όντας εργαζόμενος στην κινητοποίηση και για να μην δώσει αφορμή για σπέκουλα στην εργοδοσία πήρε συνδικαλιστική άδεια, για να οργανώσει συνολικά την κινητοποίηση, υιοθέτησε την συκοφαντία της Δημοτικής Αρχής, ελπίζοντας και αυτός στη δημιουργία σύγχυσης μεταξύ των εργαζομένων.

Δεν μπορεί να συγχωρήσει φαίνεται πως είναι δυνατόν η ενότητα σωματείων και εργαζομένων μπορεί να καταφέρνει νίκες, να μην ακολουθούν το ΠΑΜΕ και να μην είναι απλά διαμαρτυρόμενοι. 

Οι παραπάνω εκτιμήσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα σε κοινή συνεδρίαση των Σωματείων και αποτελούν το ξεκίνημα των νέων αγώνων των εργαζομένων με αιτήματα που έχουν δοθεί στη Δημοτική Αρχή.

 

Για τις Διοικήσεις

Οι Πρόεδροι

 

Δημ. Τσεμπερλίδης                                       Χρ. Ιατρού