ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Των εκπροσώπων στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας της  Εκπαιδευτικής Παρέμβασης και Ενωτικού Αριστερού Σχήματος*

 

Στη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου του ΔΣ της Ά ΕΛΜΕ θέσαμε προς υλοποίηση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων της ΟΛΜΕ, την οποία σας επισυνάπτουμε, σχετικά με την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Προτείναμε τη δημιουργία ανοικτής επιτροπής προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής και σε συναδέλφους με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι είχαν απαιτήσει τη δημιουργία μιας τέτοιας επιτροπής, υπό την αιγίδα της ΕΛΜΕ, στη Γενική Συνέλευση του σωματείου την προηγούμενη Πέμπτη.

Επίσης προτείναμε να καλέσουμε σε συμπόρευση σ’ αυτή την πρωτοβουλία το Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τα Α/θμια σωματεία της περιοχής.

Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ όμως αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων της ΟΛΜΕ σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρούμε πως η μη υλοποίηση αυτής της απόφασης είναι αναντίστοιχη με τις ανάγκες της εποχής και το ρόλο που θα ’πρεπε να διαδραματίσουν τα σωματεία.

Σας καλούμε κόντρα στην αδράνεια και την υποταγή αυτών των παρατάξεων να δημιουργήσουμε και να διευρύνουμε την ανοικτή επιτροπή συλλογικής άρνησης πληρωμής των χαρατσιών.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει την Τετάρτη 28/9 στις 7μμ στα γραφεία της Α΄ ΕΛΜΕ (Μανιακίου και Κορίνθου).

Σας καλούμε μαζί να δώσουμε την αγωνιστική  απάντησή μας!

* – Δημόπουλος Βασίλης, εκπρ. της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης στο ΔΣ

Σταμούλης Θόδωρος, εκπρ. του Ενωτικού Αριστερού Σχήματος στο ΔΣ