ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΠΑΤΡΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

 Κατεβάστε το κείμενο με τις πρώτες υπογραφές σε μορφή word και για διακίνηση: epitropi_xaratsia_sinth_tel_11-10-2011

Η εποχή που διανύουμε με την καταιγιστική και καθημερινή πλέον επιδρομή των κρατούντων και τροϊκανών σε εισοδήματα, δικαιώματα, δημόσια αγαθά και κατακτήσεις χρόνων δεν μας αφήνει παρά μόνο ένα περιθώριο: τον πείσμονα και ανυποχώρητο αγώνα για επιβίωση, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Η δημιουργία της ανοιχτής επιτροπής αγώνα καθηγητών Πάτρας έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη για οργάνωση της αντίστασης και απειθαρχίας μας με  αφορμή τα παράνομα χαράτσια.

 Μια λύση έχουμε, να πολεμήσουμε – έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Οργανωμένα και μαζικά να βροντοφωνάξουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την κρίση τους, να χρεοκοπήσουμε εμείς καταδικάζοντας τις οικογένειές μας στην ανέχεια για να σωθούν τα κέρδη και οι επενδύσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη!

Ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε είναι για την ίδια τη ζωή, το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας. Βλέπουμε πλέον καθαρά ότι το «κόστος του αγώνα» αποδεικνύεται ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων, που ήρθαν για να μείνουν για πάντα! Χωρίς να υποκύπτουμε στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό, με πίστη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, με ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ μας και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να τους τρομοκρατήσουμε εμείς, προετοιμάζοντας την άμεση απάντηση σε κάθε επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος μας. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την δράση για την κατάργηση των μέτρων στην πράξη, που σήμερα παίρνει τη μορφή της μαζικής και οργανωμένης άρνησης πληρωμών των χαρατσιών, αύριο τη δράση ενάντια στην εφεδρεία και τις απολύσεις κ.ο.κ. Τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης», τα επόμενα που έχουν ετοιμάσει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μαζί με τις δυσβάσταχτες περικοπές που έχουν ήδη γίνει και τα νέα «πακέτα» που ανακοίνωσαν (νέο μισθολόγιο – νέο φορολογικό), μπορεί και πρέπει να τους γυρίσουν «μπούμερανγκ». Η οργή των εργαζομένων πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής!

Οι υπογράφοντες δηλώνουμε με τη συμμετοχή μας στην επιτροπή αγώνα την αντίθεση μας στα άδικα, βάρβαρα και από κάθε άποψη απαράδεκτα φοροεισπρακτικά μέτρα. Εκφράζουμε την άρνηση μας να υποστούμε άλλες θυσίες, να πληρώσουμε έστω και ένα ευρώ νομιμοποιώντας τη φοροληστεία. Εκφράζουμε οργανωμένα την ανυπακοή και την απειθαρχία μας απέναντι στα μέτρα, συμβάλλουμε στο να πάρει χαρακτηριστικά οργανωμένου κινήματος αυτό που λέει αυθόρμητα η συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων:

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΑΣ!

Με βάση τα παραπάνω καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους:

  • Να συζητήσουμε τυχόν προβληματισμούς ή απορίες, να μην πληρώσουμε τα παράνομα χαράτσια, να διαδώσουμε την ιδέα στους συλλόγους μας αλλά και  στο ευρύτερο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον (σύλλογοι γονέων),να υπογράψουμε όλοι αυτό το κείμενο και να γίνουμε όλοι ενεργά μέλη της επιτροπής.
  • Να πάρουμε μέρος στη συνέλευση της επιτροπής, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 19.30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μανιακίου 6 και Κορίνθου).