ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ. Σ. [Συγκέντρωσης] ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-10-2011

Η Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στην Πάτρα. Χαιρετίζουμε επίσης τους απεργούς συναδέλφους του σωματείου μας που την 1η μέρα πέρασαν το 70%, συμμετείχαν στη μεγαλειώδη πορεία κατάληψης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και χαιρέτισαν την υποστολή της σημαίας της ΕΕ από εκεί.

Είναι πλέον φανερό ότι η άκρως νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ουσιαστικά και τυπικά υποτελής στάσης της απέναντι στην Τρόικα (Κομισόν της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) – όπως και των υπόλοιπων τροϊκανών και φιλοΕΕ κομμάτων – δεν νομιμοποιείται με κανέναν απολύτως τρόπο στη συνείδηση της πλατιάς πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Αχαΐας:

Α) Τιμά τον αγωνιστή οικοδόμο του ΠΑΜΕ που έφυγε από το ζωή από το γνωστό εγκληματικό κοκτέιλ χημικών της αστυνομίας, όπως διαφαίνεται από τα πρώτα στοιχεία..

Β) Καταδικάζει τη δράση των γνωστών παρακρατικών δομών που ανέλαβαν, κατόπιν καταμερισμού δράσης, το ρόλο των δυνάμεων καταστολής κτυπώντας τα απεργιακά μπλοκ στην συγκέντρωση της Αθήνας.

Γ) Δεν συμφωνεί και δεν αποδέχεται λογικές και μορφές ιδιοκτησίας του λαϊκού κινήματος. Δε φτάνουν σήμερα οι συμβολικές κινήσεις οργανωμένων δυνάμεων. ¨Έχουμε ανάγκη πραγματικές ενωτικές κινήσεις αντίστασης

Δηλώνουμε ότι κανένα κρατικό κτύπημα στο λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να κάμψει την οργή και την οργανωμένη δράση των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τη ζωή μας σε κόλαση.

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Αχαΐας εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου, γραμματέα του παρατήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας  συλλυπητήρια. Θεωρούμε ότι ο ουσιαστικά δολοφονηθείς Δημήτρης Κοτζαρίδης αποτελεί ήρωα του λαϊκού κινήματος, και ως τέτοιος ανήκει σε όλο το λαό.

Ήρθε η ώρα για δημιουργία πολύμορφου ενιαίου και αποφασιστικού αγώνα, όχι μόνο για ταξική αντίσταση στον πόλεμο του κεφαλαίου, αλλά και στο καθήκον να διώξουμε την τρόικα και να απελευθερώσουμε τη χώρα από τις δυνάμεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, μαζί με όλο το πολιτικό και λοιπό υπηρετικό προσωπικό του.

 Η  Συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Α΄ Αχαΐας (Δεν υπήρχε απαρτία- Η ψηφοφορία ήταν ενδεικτική – Υιοθετήθηκε από το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ)