«Η ουσία και η σημασία της εκδήλωσης της ΡΑΣ στο Αγρίνιο κάλυψε την συνδικαλιστική αδράνεια της εκπαίδευσης τοπικά»

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ημερίδα της ΡΑΣ καθηγητών την Παρασκευή 11-11-11 στην αίθουσα της Β’ ΕΛΜΕ στο Αγρίνιο, με θέμα «η εκπαίδευση και ο εκπαιδευτικός στην εποχή του μνημονίου» με ομιλητές:

Τον Αντωνόπουλο Παύλο, Μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, Μπούρδαλα Παναγιώτη, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αχαΐας και τον Τσιριγώτη Θανάση, Μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ…..

Ο Παναγιώτης ο Μπούρδαλας αναφέρθηκε περισσότερο στα εκπαιδευτικά θέματα και εστίασε στις συνέπειες που θα έχει η μνημονιακή πολιτική στις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης οι οποίες θα καταργηθούν. Είπε χαρακτηριστικά ότι στο σχολείο θα μείνει μόνο η αίθουσα διδασκαλίας και τίποτε άλλο. Γι’ αυτό τόνισε πρέπει να υπάρξει παλλαϊκή απάντηση, όπως στην Πάτρα που συγκρότησαν το μέτωπο αντίσταση στην εκπαίδευση πάνω από κόμματα και εξαρτήσεις. Αναφέρθηκε στο αυταρχικό πλαίσιο που φτιάχνουν στα τα νέα Υ.Σ., όπου δεν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών παρά μόνο δικαστές και διευθυντές διαφορετικών υπουργείων, πλήρης τρομοκρατία για να μην μιλάει κανένας.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο αρκετοί από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους και πολίτες και αναπτύχθηκε ένας «ζωντανός» διάλογος για όλα τα θέματα που περιλάμβανε η ημερίδα…

Για τη τεχνική εκπαίδευση έρχονται σκληρά μέτρα (καταργήσεις ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ το 30% σε κάθε περιοχή, περιορισμό των δαπανών κατά το 1/3, εκπαιδευτική εφεδρεία σε ειδικότητας και κλάδους με την μέθοδο της αφαίρεσης των αναθέσεων που ετοιμάζουν οι ειδικοί της κ. υπουργού κ.α.), τόνισε σε υπερθετικό βαθμό ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Αχαΐας Παναγιώτης Μπούρδαλας. Από τη ΡΑΣ ευχαριστήσαμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως επίσης και όλους τους συμπολίτες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων που μας τίμησαν και ανοίγει τελικά ένα νέο μέτωπο αντίστασης στη πόλη (τουλάχιστο) και στο επίπεδο της εκπαίδευσης που αφορά όλη την κοινωνία…

 Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Για πληρέστερη ενημέρωση από τις εισηγήσεις, τη συζήτηση και το φωτογραφικό υλικό μπείτε εδώ στο…newspressagrinio