ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ

«Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή. Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι, ανοιχτοί …  Μας περιμένουν άδειες μέρες ραγισμένοι ουρανοί»

Γιάννης Αγγελάκας , Γιορτή

Το «Μνημόνιο», η Τρόικα και η βαθιά κρίση του καπιταλισμού μας …ενώνει!

Σε καθεστώς επιβαλλόμενης «σωτηρίας» η δοτή κυβέρνηση των  τεχνοκρατών, των πατριδοκάπηλων και των «προθύμων» ισοπεδώνει την κοινωνία, εξαθλιώνει το λαό, υποθηκεύει την πατρίδα, γίνεται πείραμα σ’ όλη την Ευρωζώνη και Ε. Ε. Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας είχαν νόημα και περιεχόμενο διαφορετικό της συνήθους εθιμικής εκλογικής διαδικασίας.

Το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, συνδικαλιστική έκφραση πολλών καθηγητών που στηρίζουν και συμμετέχουν σ’ ένα ευρύτερο ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σχημάτων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων συναδέλφων, που αρνούνται τα τετελεσμένα των πολιτικών του Μνημονίου και των συνεπειών τους, αναμφίβολα ήταν μια αισιόδοξη έκ-πληξη ανατροπής και αλλαγής των συσχετισμών στην τοπική ΕΛΜΕ. Καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με 408 ψήφους και 3 έδρες στο νέο Δ.Σ. αναδεικνύεται σε εγγυητή αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προσεχή συνδικαλιστική χρονιά.

Η συγκρότηση του ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ήταν τελικά:

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ των καιρών: το «Μνημόνιο» και οι πολιτικές που το συνοδεύουν τέμνουν την ελληνική κοινωνία αναπόφευκτα. Όσοι και όσες συμπτύξαμε το Ψηφοδέλτιο  Αντίστασης κάναμε ήδη την επιλογή μας. Εντυπωσιακός αριθμός συνάδελφων επιδοκίμασαν την επιλογή αυτή, όχι επειδή τους πείσαμε «κινδυνολογώντας ασύστολα» αλλά επειδή οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, την καπιταλιστική βαρβαρότητα που επελαύνει σαρώνοντας τα πάντα, την αναγκαιότητα αντίστασης στην ιδιότυπη Κατοχή που μας επιβλήθηκε.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ άγονων και γόνιμων διαχωρισμών: συνάδελφοι διάφορων πολιτικών και ιδεολογικών καταβολών και αναφορών, επέλεξαν το μείζον, δηλ. την ενότητα με τους απαραίτητους όρους και πλαίσια ως ανάγκη των καιρών και παρέβλεψαν τα υπόλοιπα, τα οποία μπορούν να τα αναδεικνύουν στους συλλόγους, στις συνελεύσεις, στους δρόμους, στις πλατείες, στις απεργίες, στην αλληλεγγύη, στις έντονες ή μη διαμαρτυρίες ή ανατροπές. Συνιστώσες ποικίλων αφετηριών, ενοποιούνται πλέον δυναμικά και συγκροτούν αγωνιστικά τη ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ μιας γενικευμένης και μαζικής λαϊκής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Σε συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης  δίνουμε πλέον αγώνα φυσικής επιβίωσης, ατομικής και συλλογικής. Το Σχολείο βάλλεται από τις ίδιες πολιτικές, τις ίδιες «συνταγές» που «σώζουν» την κοινωνία βυθίζοντάς την στο απόλυτο τέλμα, τον ολοκληρωτικό αφανισμό της.Το σωματείο μας στο εξής, δεν θα ’χει την πολυτέλεια των γραφειοκρατικών και διαχειριστικών ενασχολήσεων  του παρελθόντος. Θα πρέπει καθημερινά να αφυπνίζει, να οργανώνει και να στηρίζει ΑΓΩΝΕΣ σε όλα τα επίπεδα: εργασιακό, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, συνδικαλιστικό, κοινωνικό.

Στην προοπτική αυτή, καταθέσαμε ήδη συγκεκριμένο στη βάση του αναγκαίου μεν ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για τη ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Δ.Σ., δίχως όμως εκπτώσεις και συμβιβασμούς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν σημαίνει ότι το συνδικάτο μας άλλαξε. Εξακολουθεί να είναι ακόμα δέσμιο πολλαπλών αγκυλώσεων με έμφαση στο γνωστό παραγοντισμό. Γι’ αυτό απαιτούνται επί πλέον και προωθημένες συσπειρώσεις, πρωτοβουλίες, δράσεις και συνεργασίες των συναδέλφων, αλλά και συντονισμός με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μιας  και ο αγώνας είναι τώρα ενιαίος.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους για την ενθουσιώδη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Η συγκρότηση του Ψηφοδελτίου Αντίστασης Καθηγητών δεν ήταν το τέλος, ήταν η αρχή. Αρχή μιας πορείας αλληλεγγύης και κοινών αγώνων, για να «σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται»…

Πάτρα, 18 Δεκέμβρη 2011