Ι) ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                 Πάτρα 13/02/12
Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776,
aelmeahaias@yahoo.gr

Δράσεις για περίθαλψη-ΕΟΠΥ

 

1.    Το ΔΣ της ΕΛΜΕ στηρίζοντας μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία την απόφαση της ΕΙΝΑ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαίας) για άνοιγμα των ταμείων και την μη καταβολή των 5ευρώ από τους ασφαλισμένους, καλεί αύριο Τρίτη 14/2 και ώρα 8:00 με 12:00 τους συναδέλφους που μπορούν να στηρίξουν την κινητοποίηση στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας.

2.  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 15/2 και ώρα 12:30 πάλι με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και παράσταση για τον ΕΟΠΥ στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) – απέναντι από το s/m Βασιλόπουλος στην ΝΕΟ. Επίσης κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας 2 τελευταίες διδακτικές ώρες της πρωινής βάρδιας. 

 

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                    Ο  Γραμματέας

Ψαρράς  Σπύρος        Δημόπουλος  Βασίλης

ΙI) Ο.Λ.Μ.Ε., Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 2103230073 – 3221255, FAX: 210322782 –3311338 www.olme.gr, e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/2/12

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δανειακή σύμβαση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την. Διαρκής απεργιακός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, η αποφασισμένη από τη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 14ης /2 θεωρείται αυτονόητο ότι προσαρμόζεται στο γενικότερο αυτό απεργιακό πρόγραμμα. Η οριστικοποίησή της ημερομηνίας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις προκειμένου να συμπέσουν οι κινητοποιήσεις. 

Με αυτό το δεδομένο δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή απεργία και θα μετακινηθεί σε άλλη ημερομηνία.

Υπενθυμίζουμε ότι την εβδομάδα 13-17/2/12 αναπτύσσουμε τις συλλογικές δράσεις που έχει αποφασίσει η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ  έχουμε κηρύξει 5νθήμερη εβδομάδα (13-17/2) δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημόσιων κτιρίων, πορείες κ.ά. Οργανώνουμε συγκεκριμένες κινητοποιήσεις κάθε ημέρα με κεντρικό σχεδιασμό.

        Αποχή από τα διοικητικά καθήκοντα (εκτός της ενημέρωσης των γονέων) όλη την εβδομάδα.

Ενδεικτικά ο προτεινόμενος προγραμματισμός της εβδομάδας:

1η μέρα:

Ενημέρωση γονιών. Συνεδρίαση Συλλόγου διδασκόντων.  Συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο ή ομάδες σχολείων, με ευθύνη των ΕΛΜΕ. Αφίσες και πανό στα σχολεία.

2η μέρα:

Συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις.

3η μέρα: (αφιερωμένη στους μαθητές):

Συλλογή τροφίμων, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

4η μέρα:

Παραστάσεις – αποκλεισμός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή εναλλακτικά το απόγευμα τοπικά συλλαλητήρια.

5η μέρα: εκδηλώσεις ή συσκέψεις με άλλα σωματεία της περιοχής με θέμα: οικ. κρίση, επιπτώσεις στην εκπαίδευση και τη εργασία, αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για :

  • ·      ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ  ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
  • ·      Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
  • Όχι στη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν.