Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                             Πάτρα, 22/5/2012

 ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ –  ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι

Μπορεί η προεκλογική περίοδος να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, και δικαιολογημένα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση, ως απότοκος της εφαρμοζόμενης πολιτικής έπαψαν να υπάρχουν.

Γι αυτό λοιπόν το ΔΣ της ΕΛΜΕ τις προηγούμενες μέρες προέβη σε συναντήσεις με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκ/σης και την προϊσταμένη της Β/βαθμιας Εκ/σης.

Στον Περιφερειακό Δ/ντη έθεσε τα εξής προβλήματα:

  1. Την κατάργηση με ξαφνική τροπολογία στις 2-4-2012, (λίγες μέρες πριν τη διάλυση της βουλής) του μοναδικού υποχρεωτικού μαθήματος Πολιτειακής Παιδείας στο Λύκειο <ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΔΙΚΑΙΟ> που γίνεται μάθημα επιλογής μόνο στη θεωρητική κατεύθυνση. Ζητήσαμε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης. Ο Περιφερειακός Δ/ντης δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημά μας.
  2. Αθλητικό Σχολείο: Ζητήσαμε να ξεκινήσει η διαδικασία των τεστ και εγγραφών από τα δημοτικά, ώστε να σταματήσει η συρρίκνωση του Αθλητικού σχολείου. Τις επόμενες μέρες θα παρέμβουμε και στην Δημοτική αρχή για να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Θεωρούμε απαράδεκτο, η Πάτρα της Αθλητικής παράδοσης και των διακρίσεων, με αθλητικές εγκαταστάσεις- που τις χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός-και πλήθος αθλητικών σωματείων να μην διαθέτει αθλητικό σχολείο.

Στην προϊσταμένη της Β/βαθμιας Εκ/σης θέσαμε, την Παρασκευή, τα εξής θέματα:

1.       Επιτηρητές πανελληνίων εξετάσεων: Ζητήσαμε να εξαιρεθούν συνάδελφοι με διαπιστωμένα προβλήματα υγείας, σύζυγοι εκπαιδευτικοί με παιδιά που τοποθετήθηκαν και οι δυο, συνάδελφοι που είναι και βαθμολογητές ταυτόχρονα  και να διευκολυνθούν συνάδελφοι που ο τόπος διαμονής τους απέχει αρκετά από τον τόπο  υπηρεσίας τους. Ζητήσαμε να επικοινωνήσει με τους Δ/ντες  για την άρση τέτοιων προβλημάτων. Εκφράσαμε επιπλέον την αντίθεσή μας στη μη δημοσιοποίηση των λυκειακών επιτροπών και των επιτροπών επικουρίας των βαθμολογικών κέντρων. Η κ Πιερρή επικαλέστηκε εγκύκλιο προϊσταμένης τμήματος του Υπουργείου που το απαγορεύει. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε συνεργασία με το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα επιμείνει στο θέμα γιατί πιστεύουμε ότι είναι θέμα διαφάνειας και υπεράσπιση του αδιάβλητου των εξετάσεων.

2.       Δημοσιοποίηση των θεμάτων των εξετάσεων στην ιστοσελίδα κάθε σχολείου. Διατυπώσαμε την διαφωνία στην οδηγία που εδόθη (και που κάποιοι Δ/ντες το έμπλεξαν με την αξιολόγηση) να δημοσιοποιούνται τα θέματα των εξετάσεων στην ιστοσελίδα. Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα που θα δημιουργήσει θα είναι περισσότερα από αυτά που θα επιλύσει, καθόσον θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από φροντιστηριακούς κύκλους εις βάρος της αδιαβλητότητας των εξετάσεων. Επιπλέον στρώνει το έδαφος για κοινές εξετάσεις από τράπεζα θεμάτων και για μελλοντικό έλεγχο εις βάρος της παιδαγωγικής ελευθερίας των συναδέλφων. Και βέβαια επισημάναμε ότι το σημαντικό είναι να συζητήσουμε για τον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα του σχολείου. Η κ. προϊσταμένη διευκρίνισε ότι η ανάρτηση των θεμάτων στην ιστοσελίδα είναι προαιρετική και δεν έχει σχέση με οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Τέλος, για άλλη μια φορά θα επιμείνουμε στην αναγκαιότητα της συλλογικής  δράσης και την συστράτευση όλων μας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και της Δημόσιας Εκ/σης και αυτό αναξάρτητα  το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                   Ο  Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                                              Δημόπουλος Βασίλης

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε μορφή word για μοίρασμα: