ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ          Πάτρα 20/7/2012

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ, ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776, aelmeahaias@yahoo.gr

Βάλανε ταφόπλακα στο αθλητικό σχολείο

 

   Τελικά έγινε αυτό για το οποίο φωνάζαμε για ένα και πλέον χρόνο: ¨ότι εάν δεν υποστηριχθεί το Αθλητικό σχολείο και δεν γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ( ενημέρωση μαθητών και γονέων, τεστ, εγγραφές) το αθλητικό σχολείο θα συρρικνωθεί και θα οδηγηθεί σε κλείσιμο. Γι αυτό και έγκαιρα κάναμε παρέμβαση στους αρμοδίους (περιφερειακό διευθυντή, προϊσταμένους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Δημοτική επιτροπή) και ενημερώσαμε την Πατρινή κοινωνία με συνέντευξη τύπου.

Σε όλες τις παραπάνω επαφές μας είχαμε τονίσει ότι είναι απαράδεκτο για την Πάτρα των αθλητικών επιδόσεων, των πολλών αθλητικών σωματείων και των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που τις χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός, να μην λειτουργεί  πλήρες αθλητικό σχολείο, τη στιγμή που σε πολλές άλλες πόλεις ακόμη και κωμοπόλεις λειτουργούν αθλητικά τμήματα.

    Και αντί να υπάρχει συντονισμένη δράση από όλους τους υπευθύνους προς αυτή την κατεύθυνση, στη συνεδρίαση της Δημοτικής επιτροπής, στις 19/7/2012, μετά από επιμονή της προϊσταμένης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πιερρή και πριν να περιμένουν να εκφραστεί η βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου για την πορεία των αθλητικών σχολείων αποφάσισαν να βάλουν ταφόπλακα στη λειτουργία του Αθλητικού σχολείου. Συγκεκριμένα, ενώ το θέμα της συνεδρίασης ήταν η λειτουργία του Αθλητικού σχολείου, όχι μόνο δεν συζήτησαν γι αυτό, αλλά αποφάσισαν ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι που δεν λειτουργούν οι σύλλογοι διδασκόντων, να μεταφερθεί στο κτίριο του Αθλητικού το 12ο Λύκειο. Βιάστηκαν να κλείσουν άρον-άρον το θέμα παρά την έκκληση του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ να μην πάρουν την απόφαση το καλοκαίρι που δεν λειτουργούν τα συλλογικά όργανα και δεν μπορεί να γίνει σωστή διαβούλευση και να περιμένουν να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το υπουργείο θα προωθούσε τον Αύγουστο τη σύσταση επιτροπών για την διεξαγωγή των αθλητικών τεστ. Ντροπή για τους υπεύθυνους κρίμα για την Πάτρα.

    Επιπλέον, κι αυτό τονίστηκε από τον εκπρόσωπο μας, με την ξαφνική απόφαση τους όχι μόνο δεν λύνουν το στεγαστικό πρόγραμμα του 12ου Λυκείου αλλά δημιουργούν πρόβλημα στην ίδια την υπόστασή του. Γιατί η κατανομή των μαθητών έχει ήδη γίνει και το Σεπτέμβρη αρκετοί γονείς θα διαπιστώσουν ότι το παιδί τους δεν θα πάει στο λύκειο της γειτονιάς τους αλλά θα πρέπει να το μεταφέρουν αρκετά μακριά. Είναι αυτονόητο ότι αρκετοί θα ζητήσουν μετεγγραφή με κίνδυνο μείωσης του μαθητικού πληθυσμού του 12ου Λυκείου και έτσι στο ίδιο κτίριο θα λειτουργούν δύο συρρικνωμένα σχολεία και σε αίθουσες χωρισμένες στη μέση.

     Όσο για τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας γονέων που πρώτοι και εκ των προτέρων βιάστηκαν με ανακοίνωση τους να επιτεθούν και να συκοφαντήσουν την ΕΛΜΕ τους απαντούμε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η εποχή των κομματικών-κυβερνητικών εκφραστών στο συνδικαλιστικό χώρο έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και από αυτούς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι γονείς περιμένουν άλλη στάση και άλλες ενέργειες από το να συκοφαντούν τους εκπαιδευτικούς. Η ΕΛΜΕ χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν θέλει κλειστά σχολεία αλλά αγωνίζεται για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων για τη στέγαση των συστεγαζόμενων και συγχωνευμένων σχολείων.

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γραμματέας

Ψαρράς  Σπύρος                                                                    Δημόπουλος  Βασίλης