ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ     Πάτρα 9/10/2012

ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,  aelmeahaias@yahoo.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τετάρτη 10/10/12 και ώρα 12.00 στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Συναδέλφισσες-φοι

Είναι ήδη γνωστό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις αποσπάσεις συναδέλφων ΠΕ05, ΠΕ11 και ΠΕ19-20 στην Α/θμια. Επιγραμματικά θυμίζουμε ότι αρχικά τοποθετήθηκαν παράτυπα αποσπασμένοι από το ΚΥΣΔΕ σε σχολεία της Α/μιας στις παραπάνω ειδικότητες και οι συνάδελφοι της Δ/μιας κλήθηκαν να κάνουν αιτήσεις στα εναπομείναντα κενά. Μετά από αντίδραση των θιγομένων συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος, στάλθηκε στις 11/9/12 εγκύκλιος από το Υπ. Παιδείας που σύστηνε να προηγηθούν οι αποσπάσεις από τα τοπικά ΠΥΣΔΕ.

Πράγματι  τα κενά της Α/θμιας ανακοινοποιήθηκαν και ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους να κάνουν νέες αιτήσεις τοποθέτησης σε όλα τα κενά και όχι μόνο στα εναπομείναντα. Και ενώ το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε τις τοποθετήσεις με βάση τα νέα κενά και τις αιτήσεις των συναδέλφων, δυστυχώς, αν και έχουν περάσει πάνω από 10 μέρες, η απόφαση του ΠΥΣΔΕ όχι μόνο δεν έχει εφαρμοστεί, αλλά ούτε καν έχει σταλεί στα σχολεία και οι συνάδελφοι δεν έχουν επίσημα ενημερωθεί. Όμως, ενώ το ΠΥΣΔΕ προτείνει την τοποθέτηση σε σχολείο εκπαιδευτικών (Π.Δ. 1/3-1-2003,αρ.12, παρ 10,12,13) και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οφείλουν να εκδίδουν τις πράξεις τοποθέτησης των εκπαιδευτικών (Υ.Α. 1340/16-10-2002, άρ. 17, παρ. 10), η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Πιερρή δεν το έχει πράξει ακόμα. Έτσι οι συνάδελφοι παραμένουν σε αγωνία και ανασφάλεια και τα σχολεία με κενά σε καθηγητές.

Η καθυστέρηση έκδοσης της συγκεκριμένης απόφασης είναι πρωτοφανής και δημιουργεί έντονες υποψίες ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες. Πάντως συνάδελφοι μας κατήγγειλαν ότι δέχονται τηλέφωνα στο σπίτι από στελέχη της Α/θμιας και τους ζητείται να συμφωνήσουν σε τοποθέτησή σε άλλη θέση από αυτή που αποφάσισε το ΠΥΣΔΕ!

Γι’ αυτό το λόγο το Δ Σ της Α’ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 08/10/12 μετά από διεξοδική συζήτηση στο θέμα, στην οποία πήραν μέρος και οι αιρετοί και αρκετοί θιγόμενοι συνάδελφοι, αποφάσισε :

α) Να ζητήσει από την Προϊσταμένη και Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ την άμεση έκδοση της απόφασης του συμβουλίου και

β) Να προβεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και να απαιτήσει την εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Τετάρτη 10/10/12 και ώρα 12.00 στη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                 Ο  Γραμματέας

Ψαρράς  Σπύρος                 Δημόπουλος  Βασίλης